Görüş Bildir

Mardinkapı yolu çift şeritli oluyor

Tarihi on gözlü köprü güzergahını da kapsayan ve turizm açısından büyük öneme sahip Mardinkapı ile Kabe Köprüsü arasındaki yol çift şeritli oluyor.

Mardinkapı yolu çift şeritli oluyor

Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği görevine geldiğinden itibaren hayata geçirdiği "Muhtar Saati" toplantısının 17'incisini gerçekleştiren İl Valisi ve Başkanvekili Hasan Basrı Güzeloğlu, Diyarbakır'ın turizmi açısından büyük öneme sahip olan Mardinkapı ile Kabe Köprüsü arasındaki karayolunu çift şerite dönüştüreceklerini açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda 17’incisi gerçekleşen "Muhtar saati" buluşmasına Vali Güzeloğlu'nun yansıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, DİSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gökez, Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürü Veysi Kanat, Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, kamu kurum müdürleri, Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ Genel Müdürlüğü daire başkanları ile mahalle muhtarları katıldı.

RAMAZAN DOLU DOLU GEÇECEK

Vatandaşların Ramazan ayını sorunsuz geçirmeleri amacıyla yoğun bir hazırlık içinde olduklarını dile getiren Güzeloğlu, kent merkezi ve ilçelerde Ramazan ayına özel etkinlikler düzenleyeceklerini bildirdi. Ramazan aynın dayanışma ayı olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, yardıma ihtiyacı olanların belirlenmesinde muhtarların mahallelerindeki kişilerin tespitinde belediye ile ortak çalışmasını istedi.

HASTA YAKINLARINA DİNLEME SALONU

Yaşlı destek projesiyle kent merkezi 4 ilçede belirlenen 65 yaş üstü bakıma muhtaç bireylerin temel bakım, ev temizliği ve diğer ihtiyaçlarını karşılayacaklarını müjdeleyen Güzeloğlu, muhtarlara da seslenerek eski aile ve komşuluk geleneklerini sürdürerek mahallede ikamet eden yaşlıların kapılarını sıklıkla çalmalarını ve hatırlarını sormalarını istedi. Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde 2 Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Kadın Hastalıkları Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 1 ve Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne 1 olmak üzere toplam 4 adet hasta yakınları dinlenme salonları inşa edeceklerini açıklayan Güzeloğlu, soğuk ve ısıtma sistemli hasta yakını bekleme salonlarında vatandaşlara ücretsiz çay ile çorba dağıtacaklarını ifade etti.  Güzeloğlu, ayrıca 25 gün sonra tamamlanıp hizmete girecek olan hasta yakınları dinlenme salonlarında mescit ve çocuk emzirme bölümlerinin de yer alacağını söyledi.

HASTANE ÇEVRESİNDEKİ İŞYERLERİ

Kamuya ait hastane çevrelerinin kar ile kazanç elde edilecek yerler olmadığına dikkati çeken Belediye Başkanvekili Güzeloğlu, hastaneler etrafında sözleşmesi tamamlanan işyerlerini Büyükşehir Belediyesi’nin devir alacağını ve burada vatandaşa maliyetine satışların yapılacağını belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışmayı bir model olarak hayata geçireceğinin ifade eden Güzeloğlu, hastane çevresindeki işyerlerinde hijyen ve fiyat denetimlerini aralıksız şekilde sürdürdüklerini kaydetti.

CADDE VE KAVŞAK ÇALIŞMALARI

Kentin turizm potansiyeli açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Ongözlü Köprü yolu ile ilgili çalışma başlatacaklarının müjdesini veren İl Valisi ve Belediye Başkanvekili Güzeloğlu, Mardinkapı’dan Kabe Köprüsü’ne kadar olan bölümde yolları 2 gidiş ve 2 geliş olmak üzere yeniden yapacaklarını söyledi. Böylelikle trafik açısından ciddi anlamda tıkanma yaşayan alanın rahatlayacağını dile getiren  Güzeloğlu, yaya içinde bu aks üzerinde yürüyüş yolları inşa edeceklerini vurguladı. Havaların ısınmasıyla birlikte Melikahmet Caddesi’ne çalışma başlatacaklarına değinen Güzeloğlu, Kayapınar ilçesi Mahabad Bulvarı ile Bağlar ilçesinde farklı alanlarında yol ve bulvar çalışması yürüteceklerini sözlerine ekledi.

Muhtar Saati uygulamasında daire başkanları ile kamu kurum müdürleri yürütülen çalışmalar hakkında muhtarları detaylı şekilde bilgi verdi. Buluşmada muhtarlar mahallelerinin sorunlarını gündeme getirme fırsatı buldu. Muhtarlardan gelen sorulara kamu kurum müdürleri, Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ Genel Müdürlüğü daire başkanları cevap verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi