Görüş Bildir

Mart kapıdan baktırdı!

"Mart kapıda baktırır, kazma kürek yaktırır" atasözüyle Güneydoğu'da önceki günden itibaren "Kazma kürek yaktıran" bir soğuk ve kar yağışının etkisine girdi. Bölgede yüzlerce yerleşim yeriyle ulaşım kesildi.

Mart kapıdan baktırdı!

Tahir KARAKEÇİ/M. Emin FİDAN

DİYARBAKIR-Havaların mevsim normallerinin üzerinde sıcak geçtiği ve yaz günleri aratmayan havanın hakim olduğu Güneydoğu bölgesinde, 48 saatten buyana "Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır" sözünü hatırlatarak, dondurucu soğuk ve kar yağışının etkisi altına girdi. Yüzlerce yerleşim biriminin yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

SİRT VE ŞIRNAK BÖLGESİ              

Siirt'te önceki geceden beri yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Aralıklarla devam eden kar ve soğuk hava, Siirt-Şırnak karayolu Breni Tepesi mevkisinde kar yağışı nedeniyle kapandı. Yolda mahsur kalan sürücülerin kurtarılması için karayolları ekipleri çalışma başlattı.

Karayolları ekipleri, tuzlama ve kar küreme çalışmaları yaparken, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları ve yüksek hız yapmamaları konusunda uyarıyor.

Siirt İl Özel İdaresi yol ağında bulunan Pervari ve Şirvan ilçesinde kapanan 20 köy yollu açıma çalışmaları sürüyor. İl Özel İdaresi ekipleri, kırsal kesimde gece zaman zaman etkili olması beklenen kar yağışının yerini tipiye bırakması nedeniyle sürücülerin zorunlu olmadıkça Pervari, Şirvan ve Eruh ilçeleri kırsal köy yollarını kullanmamalarını istedi.

VAN, BİTLİS VE MUŞ

Van Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kar nedeniyle 42 mahalleye ulaşım sağlanamadığı, ekiplerin kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan ise kar ve tipiden kapanan 90 köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.

Kurtkan, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini kaydetti.

Öte yandan kent merkezinde belediye ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Muş'ta 290 köy, Hakkari'de ise 20 köy ile 38 mezra yolunun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı, ekiplerin yol açma çalışmalarına başladığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi