Mart kapıdan baktırdı, Doğu beyaza büründü

Mart ayının sonuna gelinmesine karşın soğuk ve yağışlğ hava, Doğu'yu terketmiyor. Ardahan, Kars ve Erzurum'a gece kar yağdı, bazı yörelerde ısı sıfırın altında 11 dereceye kadar düştü.

Mart kapıdan baktırdı, Doğu beyaza büründü
Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü'nün yoğun kar yağışı uyarısı ardından Ardahan, Kars ve Erzurum'da dünden beri aralıklarla kar yağışı devam ediyor. Ardahan'da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde ulaşımda aksamalar meydana geldi. Kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Belediye ve karayolları ekipleri, kar temizleme çalışmalarına başladı. Karayolları 183'üncü Şube Şefi Ümit Yıldırım yüksek kesimlerde kar yağışının etkisinin daha fazla olduğunu belirterek, bu güzergahları kullanacak olan sürücülerin tedbirli olmalarını istedi.
Kars'ta ise karla birlikte etkili olan tipi nedeniyle vatandaş ev ve işyerlerinden çıkamaz hale geldi. Sürücüler görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle trafikte zor anlar yaşadı. Karslılar, Nisan ayının 15'ine kadar bu tür olumsuz hava koşulların etkili olabileceğini beklediklerini söylediler. Vatandaşlar, her yıl Mart ayının sonlarında benzer görüntülere tanıklık ettiklerini ve zor da olsa alıştıklarını da belirterek "Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır" sözüne işaret ettiler.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, dün gecenin en düşük sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'un Palandöken Dağı'nda 11, Yakutiye'de 10, Aşkale yakınındaki Kop Dağı'nda 9, Erzincan Ergan Dağı'nda 8, Erzurum'un Karayazı, Ardahan'ın Göle'de 7, Kars'ın Sarıkamış, Ardahan'ın Göle ile Damal'da 6, Kars Harakani Havalimanı'nda ve Erzincan'ın Refahiye'de 5 dereceye kadar düştü.

Kaynak: DHA