Görüş Bildir

Mazıdağı'ndaki saklı cennet: Karasu

MARDİN'in fosfatıyla ünlü ilçesi Mazıdağı'nda çok fazla bilinmemesine rağmen yöre halkının mesire alanı olarak kullandığı Karasu, farklı kuş türleri, coğrafik güzellikleriyle hafta sonu tatilcilerine büyük fırsat sunuyor.

Mazıdağı'ndaki saklı cennet: Karasu

Diyarbakır ile Mardin'in Karacadağ bölgesindeki sınır kesiminde yeralan, sık ağaçlık  bölgede uzanan Karasu Çayı, coğrafik konumu itibariyle, hem de içerisinde barındırdığı canlı tabiatıyla, bölgenin saklı cenneti olmaya aday bir bölge konumunda. Yaz aylarında Diyarbakır kent merkezi ile Çınar ile Bismil İlçesi'nin yanı sıra Mardin kent merkezi, Mazıdağı ile Derik İlçesi'nden piknikçilerin de en çok uğradıkları merkezlerden biri haline geldi.

RENK ÇÜMBÜŞÜ

Çınar ağaçları yapraklarının sararmasıyla birlikte muhteşem bir renk cümbüşüne sahne olan Karasu Çayı kıyısı boyunca uzanan kayalıklarda da öten büyük kaya sıvacını kuşları, buraya gelenlere adeta resital veriyor. Dünyanın en güzel ötücülerinden biri olan büyük kaya sıvacını kuşları, Karasu'ya gelen konukları karşılayarak, burada kaldıkları sürece onları güzel sesiyle adeta mest ediyor.

OLTAYLA BALIK

Olta ile balık avlamaya uygun Karasu Çayı kıyısında ahşaptan yapma restorantlar da piknikçilere hizmet veriyor. Karasu güzergahı boyunca irili ufaklı şelaleler de cografik yapıya ayrı güzellikler katıyor.

Karasu Çayı kıyısında, büyük kaya sıvacını, kukumav baykuşu, florya, saka, sarı çitne, kara başlı kiraz kuşu gibi kuşlar, alabalık, sazan gibi balıklara, su kenarında yaşayan yengeç ve bir çok sürüngen hayvana da ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi