Mazlumların ahıyla kaderi paylaşıyor!

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, "6-7 Ekim tek başına HDP ve PKK'nın yaptığı bir katliam değildi. Uluslararası boyutu olan Türkiye üzerinde kirli emeller taşıyan, kaos, kargaşa, iç savaş çıkartmak isteyen emperyalist ülkelerin bir projesiydi. Bu projede FETÖ ve PKK birer figüran ve taşerondu." dedi.

Mazlumların ahıyla kaderi paylaşıyor!

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz,  6-7 Ekim katliamının yüreklerinin derinliklerinde bir sızı olduğunu bildirdi.

Yasin Börü ve arkadaşlarının sadece HÜDA PAR'ın ya da bölgedeki Müslümanların sahipleneceği birileri olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Bu katliam bir kırılma ve dönüm noktasıdır.6-7 Ekim katliamı zalim ile mazlumun tanınması açısından bir milattır. 'Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.' dedik ve olmadı. Annelerin, dul kalan eşlerin ve yetim kalan çocukların ahı hem FETÖ hem de PKK'yı bitirdi." ifadesini kullandı.

Yılmaz, toplumsal değişimler göz önüne alındığında 6-7 Ekim katliamının bir milat olduğuna işaret ederek, katliamın PKK ve HDP'nin eliyle bölgemizin "İslamsızlaştırma projesinin" bir ayağı olduğunu aktardı.

- "HDP'nin bütün çağrılarına rağmen yandaşları dahi sokağa inmiyor"

"HDP'nin bütün çağrılarına rağmen Kürt halkı sokağa inmiyor. Bırakın Kürt halkını kendi yandaşları dahi bugün sokağa inmiyorsa bu Yasin Börü ve arkadaşlarının o mazlumane şehadetidir." diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ülkede iç çatışma çıkarmak isteyen Türk-Kürt, laik-dindar ve Alevi-Sünni çatışması üzerinden de bir plan yapılmıştı. Bu katliamdan sonra Kürt halkı örgütün gerçek yüzünü gördü. Sadece Kürt halkı değil, Türkiye halkı ve dünya da bunu gördü. Marksist bir örgütün ne kadar vahşileşebileceğini aç kurtlardan daha vahşi bir şekilde masum insanları parçalayabildiğini vahşetini herkes gördü."

- "Davanın ucu ABD, İmralı ve Kandil'e kadar gidiyor"

Yılmaz, davanın 3-5 tetikçiyle kapatılmayacak kadar büyük olduğunu belirterek, "Davanın ucu ABD, İmralı ve Kandil'e kadar gidiyor. Başta Demirtaş olmak üzere HDP yetkilileri sorumludur. Ciddiyetle bu işin üzerine gidilmesi ve azmettiricileri, sessiz kalanları ve göz yumanların davaya dahil edilmesi lazım." görüşüne yer verdi.

Yılmaz, 6-7 Ekim'deki saldırganları gerçekleştirenlerin Kürt toplumunu İslamdan, imandan, ahlaktan ve namustan arındırmak isteyenler olduğuna değinerek, "Bu katliamda rol oynayan FETÖ'cü polisler de mazlumun ahını aldıkları için PKK ile aynı kaderi bugün paylaşıyor. Yasin Börü Kürt halkının dindarlık ve gençlerin İslami kimliğinin sembolüdür." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz