Mecliste gerginlik

Van'ın merkez ilçeleri Edremit, İpekyolu ile Özalp ve Erciş ilçelerine atanan kayyumların otomatik silah taşıyan korumalarla Eylül ayı meclis toplantısına katılmaları, tepkiye neden oldu. Meclis oturumunu açan Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay, bunun kabul edilir olmadığını belirterek, oturumu Cuma gününe erteledi.

Mecliste gerginlik

Van Büyükşehir Belediyesi, bugün yapılan Eylül ayı meclis toplantısıyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Eylül Ayı Meclis Toplantısı, Özalp, Erciş, İpekyolu ve Edremit belediyelerine atanan kayyumların meclis toplantısına polis eşliğinde katılmaları tepkiye neden olduğu belirtildi. Meclis oturumunu açan Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay, yaşanan durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Bozbay'ın yaptığı açıklama ise şöyle:

KORUMA GERGİNLİĞİ

"Meclis oturumunu açmak üzere meclise geldiğimizde meclis kapısında uzun namlu silahlarla polisler bekliyordu. Bütün arkadaşlarımız silahların gölgesinde aranarak ve zor koşullarda içeri girebildi. Meclis başkan vekili olarak ben de zor olarak içeri girebildim. Bu uygulamayı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Halkımızın iradesi olan ve halkımızı temsil eden bu meclisimize uzun namlu silahlar ile girilmesi kabul edilir bir durum değildir. Meclisin iç tüzüğü açıktır yasada, hukukta ve kanunda meclisler tüzeldir. Bu şekilde meclisimize uzun namlulu silahlar ile girilmesini ve kapıda silahlar ile nöbet tutulmasını kabul edemeyiz ve bu şekilde çalıştıramaz hale getirmemelerini kabul etmeyeceğiz. Zaten bu şekilde meclisimizin çalışması da mümkünde değildir. Bu şartlarda ve koşullarda meclisimizin çalışmayacağını bundan dolayı Cuma gününe kadar meclis toplantılarına ara veriyoruz. Bu durumun bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Burası halkın belediyesidir. Buradakilerde halkın seçtiği meclis üyeleridir bunu asla ve asla kabul etmeyeceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz