Mekke'nin fethinin bin 386'ncı yıl dönümü

Anadolu Gençlik Derneği, Mekke'nin fethinin bin 386'ncı yıl dönümünü 81 ildeki şubelerinde düzenlenecek programlarla kutlayacak.

Mekke'nin fethinin bin 386'ncı yıl dönümü

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Muhammed Kayhan  İslam coğrafyasının dört bir yanında masum insanların çatışmalar ve terör olaylarında yaşamını yitirdiği belirtilerek, Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli askerler ile ilgili gelen acı haberlerin yürekleri yaktığını vurguladı.

81 İLDE KUTLAMA

Anadolu Gençlik Derneğinin 81 ildeki şubelerinde, Mekke'nin fethinin bin 386'ncı yıl dönümünün, düzenlenecek programlarla kutlanacağı bildirilen Kayhan, "Yeryüzünün ilk binası Kabe'nin bulunduğu şehir olan Mekke, İslam ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Derneğimiz öncülüğünde geleneksel olarak düzenlenen fetih kutlamaları bu yıl da ülkemiz genelinde 300 kadar noktada salon programları ile yine bir o kadar noktada da temsilcilik merkezlerimizde gerçekleştirilecek etkinliklerle icra edilecektir." dedi.

İSLAMIN BİR GEREĞİ

"Yılbaşı eğlencesi" adıyla, neredeyse tüm dünya halklarına dayatılan çirkinliklere karşı tavır takınmanın, İslam’ın bir gereği olduğunu belirten Kayhan şunlar kaydedildi:

"Milli Piyango adı verilen oyunla kitlelerin kumarla buluşturulmasını sağlayan, her türlü kötülüğe giden yolları açan, birçok gencin çeşitli bağımlılıklara yakalanmasına sebep olan, birçok insanda iffet duygusunu zedeleyen her türlü eğlence anlayışını reddediyoruz. Kalplerdeki merhameti körelten, vicdan duygusunu ortadan kaldıran, insanları şehirlerin en orta yerlerinde her türlü ahlaksızlığı yapmaya sevk eden yılbaşı kutlamalarına karşı tepki koymanın her erdem sahibi insanın görevi olduğunu da düşünüyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz