Mersin uluslararası Müzik Festivali 'MAYIS Müzik Tadında' sloganı ile başladı

Mayıs Müzik Tadıyla sloganıyla Mersin'de başlayan müzik festivaline sanatseverler yoğun ilgi gösterdi

Mersin uluslararası Müzik Festivali 'MAYIS Müzik Tadında' sloganı ile başladı
'MAYIS Müzik Tadında' sloganıyla bu yıl 15'incisi düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 6'ncı Beste Yarışması'yla başladı. Yarışmaya, 'Meşe' rumuzuyla katılan Eray İnal, Hadrianapolis eseriyle birinci oldu.
'Mersin Yumuktepe için Müzik Arıyor' sloganı ile yapılan yarışmada dereceye girenler, Mersin Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda gerçekleşen toplantıyla açıklandı. Fanfar formasyonunda (2 Trompet, 1 Korno, 1 Trombon, 1 Tuba) birbirinden coşkulu eserlerin yer aldığı, ödüllerin halk oylamasıyla belirlendiği yarışmada dereceye giren eserler ve sahipleri dakikalarca ayakta alkışlandı. Altay Bayram'ın yürütme ve sunuculuğunu üstlendiği yarışmanın açılış konuşmasını, MUMF Yönetim Kurulu üyesi Halil Delibaş yaptı.
Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği ve toplamda 124 oy kullanılan yarışmada Meşe rumuzuyla katılan Eray İnal 307 puanla birinci olarak 5 bin TL ile sertifika ödülünü kazandı. MPRST rumuzuyla İlke Karcılıoğlu 261 puanla ikinci, Arya rumuzuyla Hamit Yokuş ise 247 puanla üçüncü olup sertifika ödülünü kazandı. Dereceye girenlerin ödülleri 11 Mayıs'ta seslendirilecek Beethoven 9'uncu Senfoni konseri öncesi verilecek. 'FESTİVAL, ÜLKEMİZİN GÜLEN YÜZÜDÜR'
Yürütme Kurulu Üyesi Halil Delibaş, festivalin kurumsallaşması, devamlılığı ve bütün yıla yayılması için çalışma yaptıklarını, gelecek yıl daha güçlü ve zengin bir program hazırlayacaklarını söyledi. Festivalin kapanışı olan 28 Mayıs'a kadar 10 ayrı program yapılacağını dile getiren Delibaş, "Programlarımıza katılım ve destek ne kadar fazla olursa o kadar daha mutlu oluruz ve program amacına ulaşmış olur. Festivalimizi uluslararası değer olarak görüyoruz. Festival öncelikle Mersin'in sonra da ülkemizin gülen yüzüdür. Bu çok önemli bir etkinliktir. Festivalimizi olabildiğince çevremize, ülkemize ve ülkemiz dışındakilere de duyuralım. Mayıs ayı müzik tadında diyorum" diye konuştu.
FESTİVAL PROGRAMI
6-7 Mayıs tarihleri arasında 17'nci Mersin Polifonik Korolar Şenliği ile devam edecek festival, 11 Mayıs'ta Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, 13 Mayıs'ta Karrın Allyson Jazzquartet, 14 Mayıs'ta Boğaziçi Caz Korosu, 15 Mayıs'ta Haydn Quartett, 18 Mayıs'ta Gökkuşağı Kucaklamak konseri, 20 Mayıs'ta Borusan Quartet, 22 Mayıs'ta Türk Bale Yıldızları, 23 Mayıs'ta Imam Bayıldı, 25 Mayıs'ta Turkuvaz Beşlisi, 28 Mayıs'ta Ekrem Düzgünoğlu'nun vereceği konserle son bulacak.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Diyarbakır Söz