Görüş Bildir

Minik Ramazan'ın dramına yürek dayanmaz!

Ceylanpınar Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden işçi bir babanın 4 çocuğundan biri olan Ramazan’ın hikayesi yürekleri burktu. Minik Ramazan henüz bebekken sırtındaki kesenin alınmasından sonra, sol ayağının dizden aşağısı felç oldu.

Minik Ramazan'ın dramına yürek dayanmaz!

3 AYDA BİR DİYARBAKIR’A GELİYORLAR

Gözü yaşlı anne Zeynep Kurt, "3 ayda bir Diyarbakır Devlet Hastanesi’ne gidiyoruz ve maddi olarak çok zorlanıyoruz. Maddiyat bir tarafa imkanımız olsa, çocuğumuzu Diyarbakır dışında hastanelere götürmek isteriz. Ramazan’ın da diğer arkadaşları gibi koşup, yürümesini istiyorum" diye konuştu.

NE KOŞABİLİYOR NE OYNAYABİLİYOR!

Çocuğunun yaşıtları gibi koşup oynayamadığını belirten anne Zeynep Kurt, "Çocuğumu o halde gördüğümde yüreğim parçalanıyor. Yardımseverlerden oğlumun tedavisi için destek istiyorum. Tedavisi olamıyorsa da, en azından ortopedik olarak müdahale edilirse, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA İLERLİYOR!

Oğlunun hastalığının daha fazla ilerlememesi için tedavi olması gerektiğini belirten baba Ahmet Kurt, "Gün geçtikçe Ramazan’ın hastalığı ilerliyor. Ayaklarında sürekli yaralar baş gösteriyor. Hastalığın daha fazla ilerlememesi için oğlumuzun bir an önce tedavisine başlanması lazım. Ancak bizim maddi durumumuz yetmediği için bu tedaviyi yaptıramıyoruz. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz" dedi.

GÜNDELİK İŞLERDE ÇALIŞIYOR

Yıllardır Diyarbakır’daki hastaneden başka bir yere gidemediklerini gözyaşları içinde anlatan anne Kurt, çocuğunun bir kez olsun yardım almadan yürüyebilmesi için canını seve seve feda edeceğini ifade etti. Eşinin gündelik işlerde çalıştığını ifade eden Zeynep Kurt, "İmkanlarımız doğrultusunda doktora götürüyoruz, fakat yetmiyor. Çocuğumun çaresizliğine çare olacak bir hayırsever, bir doktor yok mu?" diyen gözü yaşlı anne, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi