Muş ve Diyarbakır'da operasyon

HDP Muş İl Örgütü binası ve partinin il eşbaşkanlarının evlerine operasyon yapılırken, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde ise bir evde arama yapılarak, üç kişi gözaltına alındı.

Muş ve Diyarbakır'da operasyon

Muş ve Diyarbakır'da terörle mücadele kapsamında, iki ayrı operasyon yapıldı. Muş'ta HDP'nin İl Eş Başkanları, Diyarbakır'da ise biri bayan üç kişi gözaltına alındı.

MUŞ OPERASYONU

Muş merkezinde yürütülen terörle mücadele kapsamında HDP İl Eşbaşkanları Ferhat Çakı ve Muhlise Karagüzel'e yönelik operasyon düzenlendi. Sabah saatlerinde ikametgahlarına yapılan baskında çakı ve Karagüzel'in yansıra, Kudbettin Çelik gözaltına alındı. Evlerin didik didik aranmasının ardından parti binasına da arama yapıldı.

BAĞLAR'DAKİ ARAMA

Öte yandan, Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde dün sabah saatlerinden polislerce M. Emin Akgün'e ait eve baskın düzenlendi.  Evde yapılan aramadan sonra, M. Emin Akgün ve 4 aylık hamile eşi Rabia Akgün ile evde misafir olarak bulunan bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

EŞBAŞKAN TUTUKLANDI

Buarada, Bitlis merkez ve Tatvan ilçesinde 6 Ağustosta gözaltına alınan HDP Tatvan İlçe Eşbaşkanı Burak Ballıoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi Medeni Yalçınkaya, İHD Bitlis Şubesi Genel Sekreteri Engin Başar ve Özgür Akbay, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.  Savcılık, 4 kişiyi tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Burak Ballıoğlu, Medeni Yalçınkaya ve Özgür Akbay tutuklanırken, Engin Başar ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Tutuklanan Ballıoğlu, Yalçınkaya ve Akbay, Bitlis Cezaevi’ne götürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz