Görüş Bildir

Muş’ta kadınlara tefsir dersi

Muş Belediyesinin projeleri arasında yer alan ve kısa süre önce açılışı yapılan bilgi evlerinde çocuklara, gençlere ve kadınlara yönelik etkinliklerin yanı sıra tefsir dersleri de verilmeye başlandı.

Muş’ta kadınlara tefsir dersi

Muş Belediyesi tarafından hizmete sunulan Sunay ve Muratpaşa mahallelerindeki bilgi evlerinde etkinlikler devam ediyor. Her geçen gün farklı alternatiflerle vatandaşlara hizmet veren bilgi evlerinde, tefsir eğitimleri de başladı. Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Kayacan tarafından verilen eğitimde, vatandaşlar dini konularda bilgilendirildi.

TEFSİR DERSİ

Her hafta çarşamba günleri düzenlenecek olan tefsir eğitiminin ilki kadınlara yönelik yoğun katılımla gerçekleştirildi. Muratpaşa Mahallesi Bilgi Evi konferans salonunda yapılan etkinliğe Muş Valisi Aziz Yıldırım’ın eşi Selma Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya’nın eşi Suna Asya, kamu kurum amirlerinin eşleri ile çok sayıda kadın katıldı. Kur’an-ı Anlamaya Doğru etkinliğine konuşmacı olarak katılan MŞÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Kayacan, Kehf suresinin ilk beş ayetini ele alarak kadınlara bilgi verdi. Doç. Dr. Kayacan, söz konusu ayetler üzerinden Müslümanların geçmişten günümüze Kur’an-ı Kerimi anlamasına değindi.

Yaklaşık 1,5 saat süren dersin sonunda soru-cevap bölümüne geçildi. Doç. Dr. Kayacan, kadınların merak ettiği konuları bu bölümde açıklığa kavuşturdu.

Verimli geçen etkinliğin sonunda memnuniyetlerini dile getiren kadınlar, Belediye Başkanı Feyat Asya ve ekibine Muş’a böylesine faydalı bir tesisi ve ortamı oluşturdukları için teşekkür ettiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi