Görüş Bildir

Müdür Yardımcılığı Sınav Sonuçları 2016!

Okullarda müdür yardımcısı olarak görevine devam etmek isteyen adayların heyecanla beklediği 2016 Müdür Yardımcılığı yazılı sınavı gerçekleştirildi. Peki 2016 Müdür Yardımcılığı sınav soruları yayınlandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Müdür Yardımcılığı Sınav Sonuçları 2016!

Okullarda müdür yardımcısı olarak görevine devam etmek isteyen adayların heyecanla beklediği 2016 Müdür Yardımcılığı yazılı sınavı gerçekleştirildi. Peki 2016 Müdür Yardımcılığı sınav soruları yayınlandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Okullarda müdür yardımcısı olarak görevine devam etmek isteyen adayların heyecanla beklediği 2016 Müdür Yardımcılığı yazılı sınavı gerçekleştirildi. 25 Ocak 17 Şubat arasında başvurularını tamamlayan adaylar 20 Mart 2016 Pazar günü Müdür Yardımcılığı sınavlarına girdiler. 20 Mart 2016 saat 14.00 da başlayan ve 110 dakika süre verilen sınav sona erdi. Ardından sonuçlar hakkında fikir edinmek isteyen adaylar Müdür Yardımcılığı sınav soruları">2016 Müdür Yardımcılığı sınav sorularını

beklemeye koyuldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz kesin açıklama gelmese de Müdür Yardımcılığı sınav sorularının bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Daha sonra sonuçlar ise 18 Nisan'da ilan edilecek.Müdür Yardımcılığı sınavı soruları hakkında detaylı bilgi haberimizdedir.

MÜDÜR YARDIMCILIĞI BAŞVURU ŞARTLARI

Müdür Yardımcılığı yazılı sınavına müdür başyardımcılığı veya müdür yardımcılığında dört yıllık ya da aynı eğitim kurumu müdür başyardımcılığı veya müdür yardımcılığında toplam sekiz yıllık görev süresi dolanlar ile başvurunun son günü itibariyle Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik’ in 5 ve 7’nci maddelerinde belirtilen genel ve özel şartları taşıyan adaylar başvuruda bulunabiliyor. Bu Yönetmelik’in 7/c maddesinde; “Bakanlık kadrolarında adaylık dâhil en az dört yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak,” hükmü yer almaktadır.

Bu sürenin hesaplanmasında; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B Maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmenlik, asker öğretmenlik, yıllık izin, hastalık izni ve aylıksız izinde geçen sürelerin tamamı değerlendirilir. Dört yıllık sürenin hesabında; sınava başvuru tarihinin son günü olan 17/02/2016 tarihi esas alınacaktır.

Söz konusu sınava; Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik’ te belirtilen şartları taşımak kaydı ile yurt dışında öğretmen olarak görevli bulunanlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu kapsamında aylıksız izinli olanlar da başvuruda bulunabilirler.

MÜDÜR YARDIMCILIĞI BAŞVURULARI

a) Müdür Yardımcılığı yazılı sınav başvuruları, 25 Ocak - 17 Şubat 2016tarihleri arasında elektronik ortamda alındı.

b) Aday, http://www.meb.gov.tr internet adreslerinden T.C. kimlik numarası ile “Elektronik

Başvuru Formu”na girerek başvuru işlemini gerçekleştirdi.

c) Aday, kimlik ve başvuru bilgilerini “Elektronik Başvuru Formu”na girerek MEBBİS üzerinden gelen bilgilerinin doğruluğunu kontrol edecektir.

ç) Adaya ait bilgilerde bir hata yoksa, adaya ait “Elektronik Başvuru Formu” ilgili birimler tarafından başvuru süresi bitimine kadar sistemde onaylandı. Aday tarafından da onay işleminin tamamlanıp tamamlanmadığı takip edildi.

d) Adaya ait “Elektronik Başvuru Formu”nun bir çıktısı, bağlı bulunduğu kurum tarafından onaylanacaktır. Elektronik Başvuru formunun bir sureti adayda kalacak, bir sureti de aynı görevler için yapılacak bir sonraki sınav tarihine kadar özlük dosyasının bulunduğu birimlerde saklanacaktır.

Başvuruda bulunacak adayın sınava ilişkin bilgileri, MEBBİS kayıtlarından alınacağından, MEBBİS kayıtlarında personele ilişkin öğrenim durumu, hizmet süresi vb. bilgilerin tam ve doğru olarak kayıtlara işlenerek sorumlu birimlerce güncellenmesi gerekmektedir.

Bilgilerin tam ve doğru olarak kayıtlara işlenmemiş olması durumunda başvuruda bulunan bazı adaylar açısından başvurunun kabul edilmemesi gibi sonuçlar doğurabileceğinden, sorumlu birimlerin adayların bilgilerini güncellemesi ile ilgili gerekli özeni göstermesi gerekmektedir. Adaylar tarafından bilgilerin elektronik ortamda verilerin hatasız, eksiksiz, başvuru kılavuzuna uygun doldurulması gerekmektedir. Bu konuyla ilgili sorumluluk adayın kendisi ile özlük dosyalarının tutulduğu birime ait olacaktır.

Sınava başvuran adaylar arasında, sınav öncesinde ve sınav anında, ÖDSGM tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir engel durumuna sahip olan aday/adaylar var ise bunlar sağlık kurulu raporunun, engelli kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın engel durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birini bir nüsha halinde bağlı bulunduğu kuruma teslim edecek ve “elektronik başvuru formu”nda “engel durumlarını” ve “almak istediği hizmet” kutucuğunu işaretleyeceklerdir. Beyan edilen engel durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

MÜDÜR YARDIMCILIĞI SINAV SONUÇLARI

Müdür Yardımcılığı sınav sonuçları 18/04/2016 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesi http://www.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir.

MÜDÜR YARDIMCILIĞI SINAV İTİRAZLARI

Adaylar Müdür Yardımcılığı sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde; sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde dilekçe ile doğrudan İKGM’ ye yapacaklardır. İKGM bu itirazları toplu olarak ÖDSGM’ ye gönderecektir. ÖDSGM aday itirazlarını 10 (on) gün içerisinde inceleyip sonuçlandırarak İKGM’ ye bildirecektir.

İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara İKGM tarafından bildirilecektir. Adaylar, itiraz başvurularını MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile 20 TL (yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu / ATM işlem fişi ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T. C. kimlik numarası, imza, adres ve banka dekontu / ATM işlem fişi olmayan dilekçeler ile faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. İtiraz dilekçelerini adaylar doğrudan veya posta yolu ile İKGM’ ye ulaştıracaklardır. Posta yolu ile gönderilen dilekçelerin postadan kaynaklı gecikmelerinden İKGM sorumlu değildir. Posta yolu ile gönderilen dilekçelerin İKGM’ ye kayıt tarihi itiraz tarihi olarak dikkate alınacaktır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir