Görüş Bildir

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde şok tutuklama!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde (MSKÜ), Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 akademik ve idari personelden 2'si tutuklandı. Diğer sanıklar ise serbest bırakıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde şok tutuklama!
MSKÜ Rektörü Mansur Harmandar, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, "FETÖ/PDY ile bağlantısı bulunan üniversitemiz çalışanlarının durumunu hızlı bir şekilde değerlendirdik. 


Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname'nin ilgili maddelerinin uygulanması konusunda rektörlüğümüzce akademik ve idari personelden oluşan toplam 13 kişilik bir Değerlendirme Komisyonu oluşturulmuştur. Komisyonunun 21 Temmuz tarihli toplantısında alınan kararlar doğrultusunda 4 akademik personel hakkında disiplin soruşturması açılması ve 2 iki ay süre ile görevden uzaklaştırma işleminin uygulanması uygun görülmüştür. Değerlendirme Komisyonu 26 Temmuz tarihinde ikinci kez toplanmıştır.


Bu toplantıda; disiplin soruşturmalarını yürütmek üzere üç kişilik Soruşturma Komisyonu oluşturulmuştur. Sonuç olarak, iki kez yapılan Değerlendirme Komisyonu toplantıları doğrultusunda, 8 personel hakkında disiplin soruşturması açılmış ve iki ay süreyle görevden uzaklaştırma kararı verilmiş, 8 personel hakkında disiplin soruşturması açılmış, 46 kişi hakkında ise inceleme başlatılmıştır. Görevden uzaklaştırılan 2 kişi dahil olmak üzere 24 kişi gözaltına alınmış ve böylece işlem yapılan kişi sayısı 84'e ulaşmıştır. Gözaltına alınan 24 kişiden 22'si , 2 ve 3 Ağustos tarihlerinde serbest bırakılırken, diğer 2'si tutuklandı" dedi.


Öte yandan FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında tutuklanan iki kişinin MSKÜ Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Kadir Cengiz ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personellerinden Mustafa Yapıcı olduğu bildirildi.


Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi