Görüş Bildir

Muş Müftüsü'nden esnafa zam uyarısı

Muş Müftüsü Hasan Atlı, değerinin üzerinde bir fiyatla malı satmanın caiz olmadığını söyledi.

Muş Müftüsü'nden esnafa zam uyarısı

Makamında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Müftü Hasan Atlı, 20 Temmuz Cuma günü tüm Müslümanların oruçlu olacağını belirtti. Ramazan ayının hem dini hem de milli hayatımızda önemli bir yerinin olduğunu ifade eden Müftü Atlı; "Ramazan, özellikle yoğun bir ibadet ayımızdır. Cenab-ı Allah'ın Kuran-ı Kerim'de beyan ettiği gibi Kuran-ı Kerim'in nazil olduğu, Cenab-ı Allah'ın farz kılmış olduğu oruç ibadetinin tutulduğu, bu vesileyle toplumumuzda yoğun bir manevi atmosferin oluştuğu bir ay. Kardeşliği, birliği, beraberliği, dostluğu, arkadaşlığı, yoğun yaşadığımız bir ay. Bu vesileyle Ramazan ayında bütün Müslümanlar birbirlerine karşı, çok daha cömert, çok daha yardımsever, iyiliksever, her yönüyle Müslümanlar Ramazan ayında daha güzel manevi bir hayatı, coşkuyla yaşarlar" dedi.

ESNAFA ZAM UYARISI

Ramazan ayı öncesi esnafa zam konusunda uyarıda bulunan Atlı şöyle konuştu; "Elbette ki Ramazan ayında hep birlikte, esnafımızla, memurumuzla, her kesimle bu mübarek Ramazan ayını daha verimli olacak şekilde geçirmemiz .bu ayın manevi atmosferine daha uygun olur. Bu vesileyle Ramazan ayında esnafımız, tüccarımız, herkesin birbirine daha çok kolaylık göstermesi lazım. Özellikle Ramazan ayında çok farklı gıdalara ihtiyaç oluyor. Mübarek Ramazan ayında sofralarımızın daha farklı gıdalarla donatmaya çalışırız. Bütün bunların özellikle esnafımız, vatandaşımızın Ramazan ayındaki bu ihtiyaçlarını gidermede kolaylık göstermeli, fiyatları yükseltmek yerine daha makul seviyeye çekerek vatandaşlarımızın Ramazan ayını daha güzel geçirmelerine sebep olmalıdır."

Bir malı değerinin üzerinde bir fiyatla satmanın caiz olmadığının altını çizen Atlı; "Hele hele Müslümanlar için çok önemli olan, çok farklı yiyeceklere ihtiyaç duyduğumuz bu ayı fırsat bilerek, malın fiyatını yükseltmek caiz olan bir durum değil" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi