Görüş Bildir

Muş'ta çocuklar "Oyun Karavanı" ile buluştu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki çocukların yaşlarına uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla başlatılan Oyun Karavanı Projesi kapsamında yola çıkarılan karavan, Muş'a ulaştı.

Muş'ta çocuklar

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çocukların sağlıklı büyümeleri ve yaşlarına uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Oyun Karavanı Projesi" kapsamında yola çıkarılan karavan, Muşlu çocuklarla buluştu.

Aile ve Sosyal Politikalar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, Çocukları Kurtarın Vakfı (Save the Children) ve Ümraniye Belediyesince yürütülen, 8 ilde uygulanacak projenin altıncı durağı, Muş oldu.

Muş Belediyesi oto parkında kurulan oyun karavanına çocuk ve velileri yoğun ilgi gösterdi.

Palyaçoların yüzlerini boyadığı çocuklar, geleneksel çuval, çizgi, ip çekme, mendil kapmaca gibi oyunları oynayarak doyasıya eğlendi. Aileleriyle şarkı söyleyen ve çeşitli hediyeler verilen çocuklar, uzun zaman unutamayacakları bir gün geçirdi.

Diyarbakır'dan yola çıkarak 5 il dolaşan karavan, Muş'tan sonra Bingöl ve Tunceli'ye gidecek.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy, yaptığı açıklamada, etkinlikte çocukların neşeli dakikalar geçirdiğini söyledi.

Çocukları geleneksel oyunlarla tanıştırmak istediklerini belirten Aksoy, "Atalarımızdan kalan oyunlarla günümüzün oyunları çocuklarda ayrı bir ahenk oluşturuyor. Muş'ta ilk defa böyle bir etkinlik gerçekleşiyor. Biz de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak bu etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi