Muş'ta nohut hasadı

Muş'un Yaygın beldesinde nohut hasadına başlandı.

Muş'ta nohut hasadı

Hasatta çalışan mevsimlik işçilerden Erhan Çağlayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklarıyla beraber nohut tarlasında çalışarak ekmek parası kazandığını söyledi.

Günlük 50 lira yevmiye aldığını ifade eden Çağlayan, "Saat 06.00'dan 18.00'e kadar bu sıcakta ailemizin geçimini sağlamak için çalışıyoruz. 5 kişilik bir aileyiz. Başkalarına el açmaktansa bu mevsimde tarla işlerinde çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

İşçilerden Özlem Çağlayan da ailesiyle geçimlerini sağlamak için tarlada çalıştığını belirtti.

Ailesinin maddi durumundan dolayı okulu bıraktığını ve uzun zamandır tarlada çalıştığını ifade eden Çağlayan, şöyle konuştu:

"İlkbahar ve yaz aylarında nohut ve pancar tarlarında çalışarak para kazanıyoruz. İleride evleneceğimden çeyiz parasını kazanmak için çalışıyorum. Bunun yanı sıra aileme katkı da sunuyorum. Saat 6.00'dan 18.00'e kadar bu kavurucu sıcağın altında çalışıyoruz. Nohutları elle biçtiğimiz için ellerimiz hep su topluyor. Bunun için ellerimize eldiven taktık."

Tarla sahibi Hakim Çalışçı ise bu yıl yaklaşık 30 dönüm nohut ektiğini belirtti.

Bahçede 15 işçinin çalıştığını ifade eden Çalışçı, "İnşallah mahsulümüz iyi olur. İşçilerimiz sabahtan akşama kadar kavurucu güneşin altında ekmek paralarını kazanmak için çalışıyor. Kızlarımız, bahçede çalışarak aile bütçelerine katkı sağlıyor." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz