Görüş Bildir

Muş'taki kan davası barışla sonlandı

Muş'ta iki aile arasındaki kan davası, kanaat önderleri ve aile büyüklerinin araya girmesiyle son buldu.

Muş'taki kan davası barışla sonlandı

Kente 10 kilometre uzaklıktaki Güzeltepe köyünde 2011 yılında "çocuk kavgası" yüzünden başlayan ve iki kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından, Karakaya ve Akyay aileleri arasında kan davası başladı. 2 yıldır devam eden kan davası, aile büyükleri ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle sona erdi.

Güzeltepe köyü camisinde gerçekleştirilen barış törenine, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede ile her iki aileye mensup çok sayıda kişi katıldı.

Tören öncesi her iki ailenin mensupları, camide ayrı ayrı oturtuldu. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, barışın sağlanmasına katkıda bulunan kanaat önderleri konuşma yaptı.

KANLILAR BARIŞTIRILDI

Konuşmaların ardından her iki aileye mensup yaklaşık iki bin kişi, Kuran-ı Kerim'i öpüp altından geçtikten sonra tokalaşıp, sarılarak barıştı. Ardından davetlilere yemek ikram edildi.

Güzeltepe Muhtarı Şerif Tekgüzel, gazetecilere yaptığı açıklamada, her iki ailenin de bu süreçte büyük sıkıntılar yaşadığını ve dava nedeniyle bir ailenin Aydın'a göç etmek zorunda kaldığını söyledi.

Barış töreni süresince caminin etrafında toplanıp, içeriden gelecek haberi merakla bekleyen kadınlar, barışın sağlanmasıyla büyük mutluluk yaşadı. Barışta emeği geçenlere teşekkür eden köylü kadınlar, kan davası nedeniyle iki yıldır yakınlarıyla görüşemedikleri ve sağlanan barışın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi