Mutlu bir yuva için!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" kapsamında evlenecek çiftler sağlık, hukuk ve iletişim alanında bilgilendiriliyor.

Mutlu bir yuva için!

Evlilik hazırlığı yapan çiftler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" kapsamında verilen eğitimlerle evliliğe hazırlanıyor.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünce uygulamaya geçirilen program kapsamında evlilik çağına gelen ve aile kurmak isteyen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmaları amaçlanıyor.

Çiftlerin, birbirlerini iyi tanımaları, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri amacıyla etkili iletişim kurma yolları ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini öğrendikleri programda, sağlık ve hukuk konularında da bilgi aktarılıyor.

Diyarbakır'da da evlenecek çiftlere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" kapsamında eğitim verilmeye başlandı. Eğitim alan 84 çifte sertifika verildi.

- "Aileyi güçlü kılmak istiyoruz"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, Büyükşehir, Sur, Kayapınar ve Yenişehir belediyeleriyle protokol imzaladıklarını ve bu belediyelere nikah için müracaat edenlerin yönlendirildiğini söyledi.

Sağlıklı, huzurlu, mutlu aile ve güçlü toplum ilkesiyle başlattıkları programın ilk etabına 84 çiftin katıldığını belirten Açar, çiftelere hukuk, sağlık ve iletişim konularında birer saatlik eğitim verildiğini anlattı.

Bu çalışmayı boşanma süreçlerinin önüne geçmek, ailelerin sıhhatli ve güçlü olması için gerçekleştirdiklerini dile getiren Açar, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ve dolayısıyla il müdürlüklerinin görev kapsamı içinde bulunan aile ve topluma yönelik hizmetler kapsamında yapılması gereken önleyici ve koruyucu çalışmalardan bir tanesidir." dedi.

Açar, boşanmalarda çocuklar kadar çiftlerin de mağdur olduğunu, bu durumun sadece kurumların altından kalkabileceği bir alan olmadığını, birey ve aileyle ilgili sorunların aslında toplumun tamamını ilgilendirdiğine dikkati çekerek, bu nedenle ailenin parçalanmasını önlemek için önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

- "Kesinlikle zorunlu hale getirilmeli"

Eğitime katılan çiftlerden Dilek Alpaslan da programın çok faydalı olduğunu söyledi.

İletişim, sağlık ve hukuk alanında önemli bilgiler edindiğini anlatan Alpaslan, şunları dile getirdi:

"Eşlerin birbirini daha iyi anlaması, daha çok empati kurmaları anlamında bu seminerin çok faydalı olduğunu düşünüyorum, tavsiye ediyorum. Özellikle evlilik hazırlığı içinde olan çiftlere bu eğitimin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda aile içinde yaşanabilecek problemlerin en aza indirilmesi konusunda daha iyi bir adım atılmış olunacak."

- "Zorunlu hale getirilmeli"

Eğitimlerin zorunlu olmasını isteyen Alpaslan, "Bence, kesinlikle zorunlu hale getirilmeli çünkü öyle bir toplumda yaşıyoruz ki bazen birbirimizi hiç anlayamıyoruz. Bazen iki taraf aynı şeyi söylüyor ama kavga ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Eğitime nişanlısı Funda Sağdıç ile katılan Şefik Akış da programa katılmanın faydasını ileriki zamanda çok daha fazla göreceklerini söyledi.

Akış, programın düzenlenmesine katkı sunanlara teşekkür ederek, "Daha güzel bir hayatı yaşayabilmemiz için bu bilgileri bize aktarmaları çok güzel oldu." dedi.

Sağdıç da bu sayede sorunların daha aza inebileceğini belirterek, "Bugün bir meslek için üniversitede nasıl eğitim alıyorsak, evlilikte de eğitim şarttır. Bu tür eğitimlerin devam etmesini destekliyoruz. Toplumda bu gibi eğitimler artıkça boşanma oranları daha çok azalır, mutluluklar artar, evlilikler daha sağlık bir şekilde olur." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz