Namaz İçin Yürüdüler

Diyarbakır'da, Kuran Nesli Platformu tarafından düzenlenen program kapsamında namaz kılmayı öğrenen yüzlerce çocuk yürüyüş, yaptı. "Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında iki haftada namaz eğitimini başarıyla tamamlayan 6-10 yaş arasındaki binden fazla çocuk, namaz ibadetine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş yaparak, toplu namaz kıldı.

Namaz İçin Yürüdüler

Diyarbakır'da, Kuran Nesli Platformunca düzenlenen etkinlik kapsamında namaz kılmayı öğrenen yüzlerce çocuk, Sur ilçesinde bir araya gelerek salavatlar eşliğinde yürüyüş yaptı.

Platform üyeleriyle birlikte Sur ilçesindeki Hazreti Süleyman Camisi'nde toplanan çocuklar, burada öğlen namazını kılarak, dua etti. Ardından İslam'ın 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami'ye kadar yürüyen çocuklar, salavatlar getirerek "Hayat Namazla Güzeldir" sloganı attı.

NAMAZAN İÇİN YÜRÜDÜLER

Camide çocuklar tarafından Kur'an-ı Kerim ve Esma-ül Hüsna okunmasının ardından, yüzlerce çocuk namaz kıldı, ardından dua etti.

Kuran Nesli Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Hayri Başeğmez, yaptığı açıklamada, geçen yıl "Namaz Gözümün Nuru" diye başlattıkları etkinliğin bu yıl ikincisini düzenlediklerini söyledi.

Bu sene gerçekleştirdikleri etkinliğe "Hayat Namazla Güzeldir" adını verdiklerini belirten Başeğmez, şöyle konuştu:

"Bizler ağustos ayından itibaren binlerce kız ve erkek çocuğa namaz eğitimi programını uyguladık, dini bilgiler verdik. Hazreti Muhammed'in 'Çocuklarınız 7 yaşına geldiğinde onlara namazı öğretin' hadisine layık olmaya çalıştık. Amacımız toplumun her alanında yılda bir defa da olsa namaz bilincini oluşturmak ve hayatın namazla ne kadar güzel olduğunu anlatabilmektir."

AİLELERİYLE TEKBİR GETİRDİLER

Ailelere, namaz eğitimi alan çocukları evde incitmeden ve rahatsız etmeden namazlarını kontrol etmeleri tavsiyesinde bulunan Başeğmez, ailelerin de namaz konusunda tembellik göstermemeleri gerektiğini söyledi.

Çocukların namaz kılarak ailesine ve topluma faydalı bir birey haline geleceğini belirten Başeğmez, "Velilerimiz, çocuklarıyla beraber günde bir defa da olsa namaz kılsınlar, dini sohbetlerde bulunsunlar. Çocuklarımız namazla büyürse hayatları daha güzel olacaktır ve topluma, ailelerine ve Allah'a çok güzel bir kul olacaktır." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan çocuklardan Muhammet Şefik Akyıldız da 3 yıldır camiye gittiğini belirterek, camide namaz kılıp Kur'an-ı Kerim dersi aldığını söyledi.

NAMAZ ALLAH'IN EMİRDİR

Namaz kılmanın çok güzel bir şey olduğunu ve namaz kıldığında rahatladığını ifade eden Akyıldız, tüm çocukları namaz kılmaya davet etti.

Muhammet Cihan Atan ise namazın Allah'ın bir emri olduğunu anlatarak, herkesin bu emri yerine getirmesi gerektiğini dile getirdi.

Abdulvahap Keşli de camide namaz kılmayı öğrendiğini aktardı.

Arkadaşlarıyla birlikte her gün camiye gittiğini belirten Keşli, "Camide namaz kılıyoruz, Kur'an okuyoruz ve sohbet ediyoruz. Cami çok güzeldir, camiye gitmeyi çok seviyorum. Tüm çocukları camiye davet ediyorum. Hayat namazla güzeldir." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz