Görüş Bildir

Newroz öncesi büyük gözaltı!

PKK'ya yönelik 36 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 740 kişi gözaltına alındı.

Newroz öncesi büyük gözaltı!

İçişleri Bakanlığı, Emniyet ve Jandarma ekipleri tarafından kış üstlenmesinden çıkan PKK/KCK terör örgütünün, şehirlerdeki eylemlerini önlemeye yönelik olarak 36 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 740 kişi gözaltına alındığını açıkladı.

NEWROZ ÖNCESİ OPERASYON

Emniyet ve Jandarma ekipleri tarafından kış üstlenmesinden çıkan PKK/KCK örgütünün, şehirlerdeki eylemlerini önlemeye yönelik olarak 36 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 740 kişi gözaltına alındı. PKK'nın planlarını sekteye uğratmak ve olası eylemleri engellemek amacıyla hazırlık aşamasında olan milis/işbirlikçi, DGH, KCK-TM gibi yapılanmalar içerisinde faaliyet gösteren yapılanmalara karşı ülke genelinde operasyonel çalışmalar başlatıldı.

EYLEM ARAYIŞLARI

Ögütün eylem arayışlarının akamete uğratılması, ilişki ve irtibatlarının deşifre edilmesine yönelik olarak emniyet ve jandarma ekipleri 36 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 740 kişi yakalandı. Yapılan aramalarda yakalanan kişilerle birlikte, çok sayıda malzeme ve örgütsel döküman, 1 adet kaleşnikof, ruhsatsız 4 adet tabanca, 14 av tüfeği, 246 fişek ele geçirildi.

Geçtiğimiz ay 8-15 şubat tarihleri arasında yürütülen operasyonlar neticesinde de, PKK/ KCK faaliyetleri kapsamında, 259 kişi gözaltına alınmış, 39'u tutuklanmış ve çok sayıda malzeme ele geçirilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi