Görüş Bildir

Nikah şekeri yerine "nikah sabunu"

Balıkesir’de sabun üretimi yapan bir firma, nikah törenlerinde dağıtılan nikah şekeri yerine, kendi ürettikleri özel şekilli sabunlarla nikah törenlerinde yeni bir çığır açtı. Artık nikah törenlerinde şeker yerine sabun dağıtılacak.

Nikah şekeri yerine

Balıkesir'de içeriğiyle 150, şekilleriyle 500 çeşit sabun üreten bir firma sahibi Burhan Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1995'de İzmir'de başladıkları sabun işini 7 yıldır Balıkesir'de sürdürdüklerini belirterek, manda ve keçi sütlü, kaymaklı, borlu, dutlu, sarımsaklı, tarçınlı, ballı, maydanozlu, çikolatalı ve enginarlı gibi içeriğiyle 150 çeşitte üretim yaptıklarını söyledi.

Şekil olarak şimdilik 500 farklı ürün geliştirdiklerini ancak gelen her talebe göre ürün yelpazelerinin genişlediğini anlatan Akbaş, özel günler için de sabun tasarladıklarını kaydetti.

Düğün, nişan, sünnet ve doğum gibi özel günler için şeker yerine yaptıkları sabunların giderek ilgi gördüğünü dile getiren Akbaş, şöyle devam etti:

"Yılbaşı, evlilik yıl dönümü ve doğum günleri için bile sabunlarımız var. Nikah salonlarında şeker yerine dağıtılan nikah sabunları, daha fazla tercih edilir oldu. Bu sabunları istenen şekillerde yapıyoruz. Yılbaşı için Noel Baba sabunu yaptık. Farklı hediye için Noel Baba sabunu verenler var. Mesela bu ürün için siparişler aldık ve hazırlıyoruz. Evlilik yıl dönümüne özel buket tarzı sabunlar yapıyoruz. Çiçekli sabunlarımız var. Doğumlara özel sabunlar hazırlıyoruz. Bu sabunları Türkiye'de bizden başka çok çeşitli olarak yapan yok."

Akbaş, nikah sabunlarında her ile farklı yapabildiklerini belirterek, "Elazığ'a çaydaçıra, Denizli'ye horoz, Konya'ya semazen, Balıkesir'e saat kulesi, her ile farklı şekillerde sabun üretebiliyoruz. Hayalcilikte sınır tanımıyoruz. Kim ne isterse şekli şemali önemli değil yapıyoruz. Heykel olabilir, çiçek deseni olabilir, armalar olabilir her çeşit üretiyoruz" diye konuştu.

Aylık 40 ton olan üretimlerin bir bölümünü ABD, Avusturya, Fransa, Azerbaycan, Kosova, Suudi Arabistan'a ihraç ettiklerini belirten Akbaş, ihracatta ülke sayısını artırmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi