Görüş Bildir

Nuh'un gemisi Cudi'de!

Şırnak Üniversitesi Rektörü: Nuh'un Gemisi'ni Ağrı'da Aramak Siyasidir

Nuh'un gemisi Cudi'de!

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Akmaz, ildeki tarihi ve turistik değerlerin tanıtımı amacıyla çalışma başlattıklarını, Cudi Dağı'nda bulunduğunu öne sürdüğü Nuh'un Gemisi'nin, Ağrı Dağı'nda olduğunu savunma ve orada aramanın siyasi olduğunu söyledi. Rektörü Prof.Dr. Ali Akmaz, "Bu bir Ermenistan'ın da körüklemesi aslında" dedi.

TARİHİ VE TURİSTİK DEĞERLER

Rektör Prof.Dr. Ali Akmaz, Silopi İlçesi'nde bulunan Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret ederken yüksek okul müdürü Doç. Dr. Mehmet Emin Erkan ve öğretim görevlileri tarafından kapıda karşılandı. Sınıfları gezerek öğrenciler ile bir süre sohbet eden Rektör Prof.Dr. Akmaz, Şırnak'taki tarihi ve turistik değerlerin tanıtımı için 2013 yılında yapacağı çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Cudi Dağı'nda bulunduğunu savunduğu Nuh'un Gemisi'nin Ağrı Dağı'nda olduğunu savunma ve orada aramanın siyasi olacağını iddia eden Prof.Dr. Akmaz, şöyle dedi:

NUH’UN GEMİSİ CUDİ DAĞINDA

"Şırnak'ın güzelliklerini tanıtmak için azami gayret sarf ettik. 3 yılda 3 uluslararası sempozyum düzenledik. 2013 Ekim ayında Cudi ve Nuh Sempozyumu'na Cumhurbaşkanı, turizm bakanımızı ve Diyanet İşleri Başkanımızı davet ettik. Hz. Nuh, din turizmine katkı yapacak bir bilgi. Bunu siyasi olarak Ağrı'da arıyorlar. Bu bir Ermenistan'ın da körüklemesi aslında. Şırnak, Hz. Nuh Cudi Dağı'nda saklı ve Cudi Dağı da burada, bunun da sempozyumunu yapacağız. Bilimsel aktivitelerimiz devam ediyor."

Rektör Prof.Dr. Akmaz, Şırnak Üniversitesi'nde birinci ve ikinci öğretimde bulunan 43 akademik birimden 29'unda eğitim verdiklerini anlatırken şöyle konuştu:

ÜNİVERSİTENİN GELİŞMESİ

"Üniversitemiz yeni kuruldu. Ancak, üniversite algısı bu bölgede çok farklı. Üniversiteyi farklı algılıyorlar. Tabii kurucu bir rektör olarak biz algıya değil de, olguya bağlı bir üniversite kurmaya ağırlık verdik. Misyon ve vizyonumuzu ona göre planladık. Şu an Türkiye'deki 38 üniversite ile Farabi ve Mevlana programlarını başlattık. Avrupa'da 23 üniversitede Erasmus programımızı imzalamış bulunmaktayız. Geçen yıl gönderdiğimiz öğrenci ve eğitimci sayımızı yüzde yüz arttırdık. Ortak projeler, ortak konferanslar, ortak eylemler yapmak konusunda prensip kararları aldık. Bir nevi kardeş üniversite ilan ettik. 2011 yılında bütün bölümlerimizden mezun olan tüm öğrencilerimize çift diploma veren tek üniversite olduk. Bologna sürecine üye 47 ülkede bizim Silopi'de mezun olan bir çocuğumuzun diploması geçerlidir. Aynı bölümden mezun olan bir çocuk Türkiye'de nasıl ki iş aramak hakkına sahipse, aynı denklik düzeyinde o 47 ülkede iş arama ve bulma hakkına sahiptir."

Şırnak'ta 2000 yılında kurulan 50 üniversiteden 9'uncusu olan Şırnak Üniversitesi'nde 2 bin 550 öğrenci bulunuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi