Görüş Bildir

Nusaybin’den acı haber geldi!

Mardin'in Nusaybin ilçesi Selahaddin Eyyubi Mahallesi'nde PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu 1 polis şehit oldu.

Nusaybin’den acı haber geldi!

Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerce açılan ilk ateşte bir polis şehit oldu. Polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada iki terörist etkisiz hale getirildi.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Nusaybin'de 07.30 sıralarında Cizre istikametinden Nusaybin'e geçmek isteyen bir kargo firmasına ait minibüsün arama noktasındaki güvenlik güçleri tarafından durdurulmak istendiği belirtildi.

Araç içerisinden güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu çatışma çıktığı kaydedilen açıklamada, çatışmada 2 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, 1 terör örgütü mensubunun ise ağır yaralı olarak ele geçirildiği bildirildi.

Çatışmada, yaralanan 1 polis memurunun kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesinde müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğü aktarılan açıklamada, şunlara yer verildi:

"Olay yerinde ve araçta yapılan aramada, 2 M-16 marka piyade tüfeği, 3 kalaşnikof, 1 tabanca, 4 el bombası, 18 şarjör ve 3 dürbün ele geçirildi. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Emniyet mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir."

(AA)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi