Görüş Bildir

O okullara ceza geliyor

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilere okul kıyafeti zorlaması yapan ve kayıt parası alan idareciler hakkında yasal işlemlerin başlatılacağını duyurdu.

O okullara ceza geliyor

DİYARBAKIR-Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, son günlerde kentteki bazı okul müdürlükleri tarafından öğrenci ve velilere yönelik "okul kıyafeti ile zorlamada bulunulduğu ve belli bir mağazaya yönlendirme yapıldığı", "malzeme listesi adı altında velilerden temizlik, kırtasiye ve benzeri malzemelerin talep edildiği", "kayıt parası adı altında zorla bağış yapmalarının istendiği" şeklinde çıkan haberlere ilişkin açıklama yapıldı.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan imzasıyla yayımlanan açıklamada, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte 17 ilçe milli eğitim müdürünün, akabinde okul ve kurum müdürlerinin katılımıyla toplantılar gerçekleştirildiği bildirildi.

Açıklamada, "Yapılan toplantılarda mer'i mevzuat hükümleri hatırlatılarak, okul ve kurum müdürlerimize yönelik olarak, kayıt için müracaatta bulunacak velilerimizin hiçbir suretle kayıt parası veya başka bir ad altında bağışa zorlanılmaması; velilerimizden malzeme veya başkaca bir şey istenmemesi; öğrenci kıyafetlerinin seçimi ve alımında ise belli yerlere kesinlikle yönlendirme yapılamaması, kıyafetlerin kaliteli, ekonomik ve piyasada rahatlıkla bulunabilecek ürünlerden seçilmesi hususları özellikle belirtilmek suretiyle gerekli uyarılar yapılmış ve vatandaş odaklı, öğrenci başarısını ön plana çıkaracak çalışmalara yoğunlaşılması konusunda hassasiyet gösterilmesi, aksi davranışlarda bulunulması halinde ilgililer hakkında yasal işlemlerin başlatılacağı belirtilmiştir." denildi.

İdari işlemler başlatıldı

Söz konusu hususlara riayet etmeyen idareciler hakkında yasal işlemlerin başlatılacağının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Gazete haberlerinde her ne kadar 'okul kıyafeti', 'malzeme listesi' ve 'kayıt parası' isteyen okulların ismi yer almamakta ve haber içerikleri genel değerlendirmeler olarak verilmiş ise de yapılan haberler üzerine müdürlüğümüzce idari işlemler başlatılmış olup, konuyla ilgili ihmali ve kusuru bulunan okul yöneticilerinin tespit edilmesi halinde haklarında gerekli yasal işlemler derhal başlatılacaktır."

Velilerden idarecilere tepki         

Öte yandan veliler, mecbur kılınan okul kıyafetlerinin, idareciler tarafından S.G. adlı firmadan alınması yönündeki taleplere tepki gösterdiler. Veliler, "Okula gittiğimizde bizi tek bir firmaya yönlendiriyorlar. Binlerce öğrencinin tek bir firmada zorunlu olan okul kıyafetini alması yanlıştır. Kıyafet almaya gittiğimizde giyim firması, yüksek fiyatlarla veriyor. Mecbur olduğumuz için almak zorunda kalıyoruz. Bir ürün almak istediğimizde ise giyim firması bunu kabul etmeyip, belirledikleri bütün kıyafetleri veriyorlar. Neden bütün okullar S.G. adlı firmanın kartını veriyor? Bu yanlıştan dönülmesi gerekiyor." ifadelerini kullandılar.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi