Oğlunun mezarına hayvanlar için yem bırakıyor

Bingöl'de yaşayan Metin Mollaoğlu, çalıştığı kurumun yemekhanesinde topladığı yemek artıklarını sokak ve yaban hayvanları için, 2 yıl önce kaybettiği oğlunun kabrinin bulunduğu mezarlığa bırakıyor.

Oğlunun mezarına hayvanlar için yem bırakıyor

Bingöl Devlet Hastanesinde memur olarak çalışan Mollaoğlu, 2 yıl önce çıkan bir kavgada 22 yaşında bıçaklanarak öldürülen oğlu Diyar Mollaoğlu'nun yasını tutuyor.

Ölümünün ardından her gün oğlunun mezarını ziyaret eden Mollaoğlu, bir gün yanında götürdüğü yemeği kuşların yediğini görünce çalıştığı hastanenin yemekhanesinde yemek artıklarını toplamaya başladı.

Her gün topladığı yemekleri ticari taksiyle götürerek çocuğunun kabrinin çevresine bırakan Mollaoğlu, etraftaki hayvanların doymasını sağlıyor.

- "Hayvanlar aç kalmasın"

Mollaoğlu bıraktığı artıkları hayvanların yemesinden dolayı büyük huzur bulduğunu, yaşadığı müddetçe oğlunun hayrına mezarlığa yem bırakmaya devam edeceğini söyledi.

Evde de kedi beslediğini belirten Mollaoğlu, şöyle devam etti:

"Bir gün yanımda biraz tavuk eti getirdim. Mezarın yanına bıraktım, Kur'an okumaya başladım. Bu sırada baktım kuşlar bıraktığım eti bitirmişler. Ben de her gün öğle yemeğinden sonra yemekhanede topladığım artıkları buraya getiriyorum. Bu karda kışta hayvanlar aç kalmasın diye bu işi yapıyorum."

Vatandaşların sokak ve yaban hayvanlarına sahip çıkmasını isteyen Mollaoğlu, "Herkes kendi camına, balkonuna su, yemek, ekmek bırakırsa çok güzel olur." diye konuştu.

Mollaoğlu'nun mesai arkadaşı Mücahit Korkutata da hayvanlar konusunda arkadaşının duyarlılık gösterdiğine dikkati çekerek kış aylarında kentte karın çok yağmasıyla hayvanların yem bulmakta büyük problem yaşadığını ifade etti.

Korkutata, "Metin ağabeyimizin yaptığı bu sosyal farkındalık çok güzel bir örnek. Kendisi her gün yemekhanede artıkları toplayarak, hayvanları doyurması insanlık namına gurur vericidir. Ağabeyimizi yaptığı bu farkındalığın herkese örnek olmasını istiyoruz." görüşünü kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz