ODTÜ savaş alanına döndü

ODTÜ girişinde toplanarak AK Parti Genel Merkezine yürümek isteyen bir grup öğrenciye polis izin vermeyince ODTÜ savaş alanına döndü.

ODTÜ savaş alanına döndü

Akşam saatlerinde ODTÜ önünde bir basın açıklaması yapan yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu, AK Parti Genel Merkezi’ne yürümek isteyince olaylar patlak verdi. Kendilerine izin verilmeyince oturma eylemi baştana grup daha sonra uyarıları dikkate almayarak polise taş ve şişelerle saldırdı. Kampüsün iç kısmından taşlarla saldırılarını sürdüren gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi. Polisin uzun süre müdahalesine rağmen grup direnmeye devam etti. Zafer işareti yaptıkları gözlenen eylemciler ellerine geçirdikleri taşları polise fırlatmayı sürdürdü. Buna karşılık polisin özellikle gazla müdahalesi sonrası ODTÜ'nün üzeri duman kaplandı. Atılan taşlar kimi zaman polis memurlarına isabet ederken, yine polislerden bazılarının gazdan etkilendiği dikkat çekti.

Uzun süren müdahalelere TOMA’ların suyu da yetersiz kaldı. Suyu biten TOMA'lara çok sayıda itfaiye aracı su taşıdı. Su ilavesinin ardından polis su ve gazla müdahalesine devam etti. Polis ek panzer araçlarının gelmesiyle grubu içeriye kadar püskürttü. Böylece saatler süren olaylar grubun dağılmasıyla son buldu.

Grubun dağılmasının ardından çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve panzer olay yerinden ayrılmaya başladı. İtfaiye ekipleri ise grubun polise attığı yüzlerce taşı temizledi. Yine olay yerine çağrılan çok sayıda ambulans gazdan ve atılan taşlardan etkilenen polis memurlarına müdahale ettiği göründü.

Olayların ardından polis olay yerinde incelemelerde bulundu, olayları çıkartanlar hakkında soruşturma başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz