Görüş Bildir

Öfke sonuçtur, başlangıç değil

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Tarım, Sosyal ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından personele yönelik olarak "Mutlu bir hayat için stres, kaygı ve öfkeyi yönetmek" konulu konferans düzenlendi

Öfke sonuçtur, başlangıç değil
DİYARBAKIR  - Dicle Üniversitesi Diyarbakır Tarım, Sosyal ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından personele yönelik olarak "Mutlu bir hayat için stres, kaygı ve öfkeyi yönetmek" konulu konferans düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tahsin Kula, geçmişte teknolojinin ilerlemesi ve cahillik seviyesinin aza inmesiyle insanların daha güzel bir hayat yaşayacaklarını düşündüklerini, fakat bunun tam tersi insanların maziyi arar hale geldiğini söyledi.

İNSANLARIN MUTLULUĞU İnsanların yeryüzüne yabancılaşmasının mutsuzluğu artırdığını belirten Kula, "Strese ve öfkeye giden yol anı yaşayamamaktır. Anı yaşayın. Yaşanılan hiçbir anın tekrarı yoktur, öfke sonuçtur, başlangıç değil. Günümüz yöneticileri çalışanlar üzerinde stres oluşturuyor, mikrobu olmayan ama bütün hastalıkların anası olan hastalık strestir” dedi.

İnsanın çift kutuplu bir varlık olduğunu söyleyen Kula, "insanın hem iyi yanı hem de kötü yanı vardır, insanın kendisiyle barışık olması gerekir. Stres ve öfkenin verimliliği düşürüp, hayattan zevk almayı engelliyor" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi