Görüş Bildir

Öğrencilere ücretsiz diş sağlığı taraması

Kars Özel Sultan Alparslan Koleji'nde öğrencilerde diş sağlığı bilinci oluşturmak için ücretsiz diş sağlığı taraması yapıldı.

Öğrencilere ücretsiz diş sağlığı taraması

Özel Sultan Alparslan Koleji'nin organize ettiği, Kars il Sağlık Müdür Yardımcısı Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dr. Fatma Mercan’ın katıldığı programda ağız ve diş sağlığı taraması yapılarak öğrenciler bilinçlendirildi.

Mercan, yapılan muayenede, öğrencilerin bu yaşlarda kaybolmaya başlamış diş sağlıklarını erken tedavi ile normale döndürebilme fırsatının verildiğini sağlıksız diş ve diş etlerinin ileriki zaman diliminde öğrencilerin yaşam şartlarını etkilemesinin önüne geçildiğini söyledi. Çocuklarda ağız ve diş bakımının küçük yaşlardan itibaren alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Kars il Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Fatma Mercan, “Sağlıklı bireyler sağlıklı toplumu oluşturur. Ağız ve diş sağlığı ise genel sağlığın en önemli unsurlarından biridir. Bu konuda toplumsal duyarlılığın artırılmasına yönelik etkinliklere diş hekimleri olarak büyük önem veriyoruz. Klinik şartlarda yapılan değerlendirmeler daha sağlıklı sonuçları verebileceği bir gerçektir. Bu çalışmayla bizlerin esas amacı bu konuya dikkati çekmek, çocuklarımıza ağız ve diş sağlığının korunmasının temelinde yatan diş fırçalama alışkanlığının önemini anlatmaktır.'' dedi.

ANNE BABALAR ÇOCUKLARINIZA DIŞ FIRÇALAMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRIN

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mercan, süt dişlerindeki çürüklerin, yeni çıkacak olan dişlere bulaşarak onların da erken çürümesine neden olduğunu da hatırlatarak, “Nasıl olsa bunlar süt dişi, yenileri çıkacak düşüncesiyle çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığını kazandırmazsak, süt dişlerinde var olan çürükler kalıcı dişlere de bulaşacaktır. Anne-babalar çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığını kazandırmalı ve yılda 2 kez diş hekimi kontrolüne getirmelidir." dedi.

Özel Sultan Alparslan Koleji Müdürü Fatih Akaslan ise okul gelişim yönetim ekibi tarafından 2012-2013 eğitim yılı faaliyet planında yer alan bu çalışmayı organize eden öğretmenlerine teşekkür ederek, “Ağız ve diş sağlığı çok önemli ve bu konuda öğrencilerimizin bilinçlenmesi okul olarak bizlerin görevidir. Bu konuda bizlere yardımcı olduğu ve öğrencilerimize gerekli eğitimi verdiği için İl Sağlık Müdür Yardımcımız Dr. Fatma Mercan’a teşekkür ederiz.’’ diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi