Öğretmenlerin akibeti

Diyarbakır Vali Yardımısı Özpolat; 'Açığa alınan öğretmenlerin soruşturmaları sürüyor'.

Öğretmenlerin akibeti

Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Çağrı Özpolat, terör örgütleriyle ilişkileri oldukları iddiasıyla açığa alınan öğretmenlerle ilgili soruşturmanın devam ettiğini ifade ederek, "Açığa alınan öğretmenlerin yerine, bu eksikliği telafi etmek için süratle Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yeni görevlendirmeler yapıyoruz" dedi.

İlköğretim Haftası dolayısıyla merkez Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ta düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve  İstiklal Marşı okundu. Kayapınar ilçesindeki Vehbi Koç İlkokulu'ndaki programda da öğrenciler folklor gösterisi sundu, günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu, Güzel Sanatlar Lisesi Korosu şarkılar seslendirdi.

Vali Yardımcı Mehmet Çağrı Özpolat, Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan'ın yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı kutlamalarda renkli görüntüler oluştu.

AÇIĞA ALINAN ÖĞRETMENLER

İlköğretim Haftası Kutlamaları kapsamında, Vali Yardımcısı Özpolat, öğrencilere ilk dersi verdi. Özpolat,  çocukları yetiştirmek için her türlü zorluğa göğüs geren öğretmenleri, saygı ve takdirle andığını, bu uğurda terör örgütlerinin saldırısı sonucu şehit düşen öğretmenleri de rahmet, minnet ve şükranla yad ettiğini söyledi.

Ardından gazetecilerin açığa alınan öğretmenlerle ilgili sorularını yanıtlan Vali Yardımcısı Özpolat, soruşturmanın devam ettiği ve eğitimde bir aksaklığın olmadığını söyledi. Özpolat, "Diyarbakır'da açığa alınan öğretmenlerin soruşturması şu anda devam ediyor. Biz, açığa alınan öğretmenlerin yerine, bu eksikliği telafi etmek için süratle Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yeni görevlendirmeler yapıyoruz. Eğitim-öğretim faaliyetinde her hangi bir aksama meydana gelmeyecektir. Eğitim-öğretime hazırız, bir sıkıntı meydana gelmeyecektir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek, 15 Temmuz'da milletin kahramanca mücadele ederek destan yazdığını belirtti.

EĞİTİM-SEN'DEN GÖZALTI AÇIKLAMASI

Öte yandan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Diyarbakır Şubesi tarafından yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda 40 Eğitim-Sen üyesinin evlerinde gözaltına alındığı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz