OHAL 3 ay ya da daha fazla uzayabilir

OHAL uzayacak mı? sorusunun cevabını Erdoğan verdi

OHAL 3 ay ya da daha fazla uzayabilir

İlan edilen OHAL kapsamında FETO ve PKK'ya ağır darbeler vurulmuş, kamu kurum ve kuruluşlar dahil sızmış olan terör yandaşlarının temizleme süreci de başlamıştır. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL uzayacak mı? sorusu beraberinde ne zaman bitecek konusunu da açmış iken OHAL ile ilgili son dakika açıklamalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, OHAL'ın 3 ay ya da daha fazla uzayabileceğini açıkladı.

BM Genel Kurulu için gittiği ABD’nin New York kentinde Reuters haber ajansına mülakat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ile mücadele kapsamında olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının uzatılabileceğini ifade etti.

ABD ALGISINI BOZUYOR 

Erdoğan, “OHAL 3 ay sürecek diye bir şey yok; hükümetimiz ikinci bir üç ay kararı da alabilir ya da Fransa'da olduğu gibi daha da uzatabilir” şeklinde konuştu. Teröristbaşı Gülen’in ABD’de barınmaması gerektiğinin de bir kez daha altını çizen Erdoğan, “ABD ile aramızdaki anlaşmanın gereği olarak en azından Gülen gözaltına alınmalı ya da tutuklanmalı; üzgünüm ki, bu adım halen atılmadı. ABD'nin Gülen'i teslim etmeyişi toplumumuzda ABD'nin anlaşılmasını olumsuz istikamette etkiliyor” ifadelerini kullandı.

BAHANESİ KALMADI

Gülen'in etkinliklerinin dünya çapında yasaklanması gerektiğini söyleyen Erdoğan, Washington'ın Gülen'i ABD'de tutmak için 'hiçbir bahanesi' bulunmadığını belirterek 'ABD bizim stratejik ortağımız ve NATO müttefikimiz ise, Gülen gibi bir teröristin örgüt yönetmesine izin vermemeli' diye konuştu.

YEDEK MİLLETVEKİLLİĞİ 

Cumhurbaşkanı, “Parlamentoda her partinin yedek milletvekili listesi olması faydalı olabilir; eksilme olursa bu listeden gelir” dedi. Erdoğan başkanlık sistemiyle ilgili soruya ise “Türkiye kendi başkanlık modelini sisteme bağlayabilir, bunun ekonomiyi hareketlendireceğine inanıyorum” şeklinde cevap verdi.

İLK GÖRÜŞMESİNİ KATAR EMİRİ İLE YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konakladığı Peninsula Otel'de Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya geldi. Katar Emiri'ni otele gelişinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı. Erdoğan ile Şeyh Temim bin Hamed Al Sani arasında yaklaşık 1 saat 20 dakika süren görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

RAKKA’YA ANCAK KOALİSYON İLE GİRERİZ 

Cumhurbaşkanı, “Türkiye olarak Suriye'de Rakka'nın DAEŞ'ten temizlenmesi tek başımıza hedefimiz olamaz, ancak koalisyonla böyle bir adım atabiliriz. Dışişleri bakanları ve askerlerin görüşmeleri var, bunun neticesinde bir operasyon yapılacaksa yapılır” dedi.

AÇIKLAMAYI BİZ DEĞİL, AB YAPSIN! 

“Türkiye'yi AB'ye almayacaksanız açık ve net olun. AB eğer Türkiye hakkında olumsuz bir açıklama yapacaksa onlar yapsın istiyoruz, bu açıklamayı Türkiye'den beklemesinler. Biz geri kabul anlaşmasını uygulayacağız ama AB vize serbestisine yaklaşmayacak, böyle bir şey yok.”

Kaynak:akşam

Kaynak: Diyarbakır Söz