Görüş Bildir

Okkan ve şehit polisler anılacak

5 Koruma polisiyle birlikte şehit düşen Diyarbakır eski İl Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, ölümünün 16. yılında anılacak. 24 Ocak'ta şehit edilen Okkan ve 5 Polis memuru, için Tarihi Ulu Camii'de mevlit okutulacak.

Okkan ve şehit polisler anılacak

24 Ocak 2001 tarihinde 5 Koruma memuruyla uğradığı suikastte şehit düşen Diyarbakır eski İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, ölümünün 16. yıl dönümünde törenle anılacak.

Şehitlik semtindeki makamından İl Valiliğine gitmek üzere Emniyetten ayrıldıktan kısa süre sonra, 500 metre ilerde Okkan ve beraberindeki koruma ekibi, silahlı saldırıya uğradı. Sezai Karakoç bulvarında gerçekleşen pusuda, çapraz ateşu tutulan Okkan ve 5 koruma polisi olay yerinde şehit düştü.

OKKAN ANILACAK

Halkla olan diyaloğu ve sosyal ilişkileri, özellikle Diyarbakırspor'a dair sevdası nedeniyle vatandaşların gönlünde taht kuran ve ölümünde, Diyarbakırlıların gözyaşı döküp, doğan çocuklarına ismini verdikleri Okkan, 24 Ocak'ta ölümünün 16. yıl dönümünde anılacak.

Sezai Karakoç Bulvarında karanfillerin bırakılmasından sonra, Tarihi Ulu Cami'de, Okkan ve 5 polis memuru ile diğer şehit polisler için, mevlit okutulacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi