Okul Sütü ihalesi

Okul Sütü Programı kapsamında dağıtılacak sütün alımı ihalesine 5 firma katıldı

Okul Sütü ihalesi

Türkiye genelinde 7,2 milyon öğrenciye dağıtılacak ''Okul Sütü Programı'' kapsamında dağıtılacak sütün alımı için düzenlenen ihaleye 5 firma katıldı.

Katılımcı firmalardan Pınar Süt Mamulleri A.Ş'nin teklif zarfı üzerinde bilgi eksikliği nedeniyle teklifi geçersiz sayıldı.

''Pazarlık'' usulü ile düzenlenen süt alımı ihalesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kayhan'ın komisyon başkanlığında başladı.

Katılımcı firmalardan iki teklif alınacak ihalenin ilk oturumunda firmalardan ''Yavuz Blok Bims İnşaat Malz. Nak. Gıda Sanayi ve Ticaret Şirketi'' İç Anadolu Bölgesi için birim fiyatı 52 kuruştan, 13 milyon 587 bin 743 lira, ''Dimes Gıda Sanayi Ticaret A.Ş.'', Ege Bölgesi için birim fiyatı 50 kuruştan, 9 milyon 628 bin lira teklifte bulundu.

Yörükoğlu Süt ve Süt Ürünleri Ticaret A.Ş., Akdeniz Bölgesi için birim fiyat 52 kuruştan 11 milyon 258 bin 208 lira, Ak Gıda Sanayi Ticaret A.Ş.-Sütaş A.Ş.-Danone Tikveşli Süt Ürünleri A.Ş.-Yörükler-Tat Konserve Sanayi A.Ş. Ortak Girişim Grubu, Marmara Bölgesi için birim fiyat 48 kuruştan 21 milyon 844 bin 32 lira teklif verdi.

Üç bölge için tekrar ihaleye çıkılacak 

Komisyon Başkanı Mustafa Kayhan, ihale için 32 firmaya katılım amaçlı davetiye yazıldığını, 19 firmanın da ihale dökümanı aldığını belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in talimatıyla ihalede fırsat eşitliğine büyük hassasiyet gösterildiğini ifade eden Kayhan, ihalede süt alım işinin kısımlarına bölündüğünü, her bir bölgenin bir kısım olarak açıklandığını söyledi.

Kayhan, bu şekilde 7 bölge için teklif verilebileceği gibi ülke geneli için de teklif sunma imkanı sağlandığını belirterek, ''İhale iki tekliften oluşacak. Bu ilk tekliften sonra bir ikinci teklif daha alacağız'' dedi.

Bir basın mensubunun Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgesi için teklif gelmediğine işaret ederek, bu bölgelerle ilgili durumun ne olacağını sorması üzerine, Kayhan, teklif verilmeyen bölgelerle ilgili yeni bir alım ihalesi yapacaklarını söyledi.

Pınar Süt itiraz edecek

Pınar süt yetkilileri, teklif geçersiz sayılmasıyla ilgili komisyona itirazda bulunacaklarını belirtti.

Basın mensuplarının konuya ilişkin soruları üzerine de Komisyon Başkanı Kayhan,''önce resmi olarak itirazını yapsın komisyona, değerlendiririz'' yanıtını verdi.

Katılımcı firmaların tekliflerini okunduktan sonra dosya incelemesi için kapalı oturuma geçildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz