Okullar renklendi

Yenişepir Belediyesi'nin başalttığı "Değerler Eğitim Projesi", ilçedeki eğitim ve öğretimde önemli kazanımlar sağlarken, okullar ise renklendi.

Okullar renklendi

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal'ın başkanlığında hayata geçirilen “Değerler Eğitimi Projesi” eğitim sürecine katkı sağlayarak okulları renklendirdi.

15 Şubat itibariyle hayata geçirilen Yenişehir Değerler Eğitimi Projesinde etkinliğine  71.000 öğrenci katıldı. Dereceye giren 674 öğrenciye çeşitli ödüller verildi. Büyükşehir Öğretmenevi'nde yapılan ödül törenine Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal, İlçe Milli Eğitim Müdürü, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Başkanvekili Kartal verdi.

DEĞERLER MİNİBÜSÜ

Proje kapsamında “Değerler Minibüsü” okulları tek tek ziyaret etti. Başkanvekili Kartal'ın Diyarbakırlı Gençler için yazdığı “Gençlik Marşı” ile okullarda okutulacak, eğitim ve öğretime renk kattı.

SEMİNERLER DÜZENLENDİ

Eğitimci Uzman Sıtkı Aslanhan ve Eğitimci-Yazar Dr. Halit Ertuğrul gibi eğitim uzmanları tarafından proje kapsamında velilere ve öğrencilere yönelik seminerler verildi.

40 HADİS BOYAMA KİTABI

Peşgamber Efendimiz hazreti Muhammed'in (S.A.V) binlerce hadislerinden çocukların yaş seviyelerine uygun olarak seçilen kırk hadisi şerif-iyle öğrencilerin ahlak ve görgü kurallarını öğrenmeleri için “40 Hadis Boyama Kitabı” ücretsiz dağıtıldı.

71 BİN ÖĞRENCİYE

Bu arada okullara yönelik, 71.000 öğrenciye kitap okuma alışkanlığı kazandırılması için de 150 bin kitap hediye edildi. Buarada, ilçe merkezinde öğrenciler tiyatro, sinema ile buluşturuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz