Görüş Bildir

Olayın tek tanığı!

R.Y., “Recep ile otururken herhangi bir ikaz yapılmadan silah sesleri geldi. Ben refleks ile oturduğumuz bankın altına uzandım. Recep de panikleyerek koştu. O arada ayağından vurularak yere düştüğünü gördüm” dediği öğrenildi.

Olayın tek tanığı!

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Sümerpark içerisinde 14 Nisan gecesi polisin açtığı atey sonucu öldüğü iddia edilen 20 yaşındaki Recep Hantaş’ın olay anında yanında bulunan ve polislerce gözaltına alınan R.Y., alınan savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan sonra babası ile birlikte yanıbaşında öldürülen Hantaş için kurulan taziyeye giden R.Y., o gece yaşananları Hantaş ailesine anlattı.

OLAY TANIĞI: HERHANGİ BİR İKAZ YAPILMADAN SİLAH SESLERİ GELDİ

Kağıt toplayıcısı olan R.Y., Hantaş’ın ailesine şunları söyledi: “Dinlenmek için parka gittik. Recep ile otururken herhangi bir ikaz yapılmadan silah sesleri geldi. Ben refleks ile oturduğumuz bankın altına uzandım. Recep de panikleyerek koştu. O arada ayağından vurularak yere düştüğünü gördüm. Ondan sonra ne olduğunu bilmiyorum. Çok fazla silah sesi geldi. Daha sonra gözaltına alındım. Ambulans geldi, ancak parka alınmadı. Recep’in cenazesi üç saat boyunca yerde kaldı.”

AĞABEY HANTAŞ: BİZDEN BİR ŞEYLER SAKLANIYOR!

Polislerin kendilerine kardeşinin ‘yanlışlıkla öldürüldüğünü’ ifade etmelerine rağmen, Valilik tarafından yapılan açıklamada “dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle vurulduğunun ileri sürülmesine dair konuşan ağabey Efe Hantaş ise, işlenen cinayetin üstünün kapatılmak istendiğini ileri sürdü. Ağabey Hantaş, Valilik açıklamasına dair şunları söyledi: “Yaşanan olayın üstünü örtme kaygısıyla yapılmış çelişkili bir açıklamadır. Kardeşimin vurulduğu yere gittim, toprak ile örtülmüş. Bizim bu iki günde yaşadıklarımız öyle Valiliğin anlattığına benzemiyor. Bizden bir şeyler saklanıyor.”  Hantaş, kardeşinin öldürülmesi olayının takipçisi olacaklarını ve hukuki mücadelelerini vereceklerini ifade etti.

OTOPSİ RAPORU ÇIKTI

Cinayete dair hazırlanan otopsi raporunda ise, Hantaş'ın başından vurularak öldürüldüğü bilgisi yer aldı.  Hantaş'ın vücuduna 2 ateşli silah mermisi girişi, bir çıkışının bulunduğu tespitinde bulunulan raporda, ensesinin sağ tarafından giren ateşli silah mermisinin sağ göz ve burun kısmından çıktığı kaydedildi.

Hantaş’ın sağ bacak diz kısmından giren ateşli silah mermisine ait şarapnel parçası girişi bulunduğu, şarapnel parçasına ait metalin ise, karın bölgesinden çıkarıldığı belirtildi. Raporda, Hantaş'ın sağ bacak diz bölgesindeki ateşli silah girişinin elbiseden dolayı mesafesinin belirlenemediği ifade edildi. Raporda ayrıca "Kişinin ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kafatası kubbe ve kaide kemik kırıkları ile birlikte intrakranial kanama sonucu meydana gelmiş olduğu kanaatindeyim" şeklindeki uzman görüşü yer aldı. Hantaş'tan otopsi için alınan örnekler, Adli Tıp Grup Başkanlığı Kimya İhtisas Dairesi ve Adana Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesine gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi