Örgütlerin ağababası

CHP'li Altay: KESK terör örgütü sayılacaksa, AKP terör örgütlerinin ağa babasıdır.

Örgütlerin ağababası

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay başkanlığında, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Tekirdağ Milletvekili Candar Yüceer, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol ile Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer'den oluşan CHP PM heyeti Mardin'e geldi. CHP heyeti, 15 Temmuz darbesi sonrası oluşan mağduriyetleri gidermek için Mardin'de açığa alınan çoğu Eğitim-Sen üyesi öğretmenler ve memurlarla bir otelde bir araya geldi. Burada konuşan ve kendisinin de bir öğretmen olduğunu, vekili olmadan önce de Eğitim-Sen üyesi olduğunu hatırlatan CHP'li Altay, KESK ve Eğitim-Sen ile öğretmenleri terörist olarak nitelemenin kabul edemeyeceklerini söyledi.

"ÇIKIŞ YOLU BULAMAZSAK, YOLDAN ÇEKİLMEMİZ İCAB EDER"

KESK ve Eğitim-Sen'i bir terör örgütü gibi, toplumda böyle algılanmasına yol açacak söylem ve anlayış kabul edilemez bulduklarını söyleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, şöyle konuştu:

"Bu kafayı taşıyan herkes bir aymazlık, bir gaflet içindedir. KESK, eğer bir terör örgüt sayılacaksa AKP terör örgütlerinin ağa babasıdır. Hiçbir güvenlik kaygısı, temel hak ve özgürlüklerin gasp edilmesine dayanak olamaz, eğer o ülkede demokrasiden bahsediliyorsa. Hem demokrasiden bahsedeceğiz, hem de  uyduruk, mizansen güvenlik kaygılarını bahane ederek, temel hak ve özgürlükleri ve düşünceyi ifade özgürlüğüne zincir vuracağız. Kalkın ayağa. Bu kadar vahim, bu kadar garip tablo karşısında, bu kadar edilgenleşmiş bir toplum; Çanakkale'de omuz, omuza kurtuluş savaşı mücadelesini veren, özgürlük savaşını veren dedelerimizin torunu olamaz. Bu garip bir durum. Sanki herkes uyuşturucu almış, afyonlanmış. Bu kadar hak gaspına, bu kadar hak ve özgürlüklerin ihlaline karşı, bu kadar duyarsız, umursamaz bir hal almamız bize yakışan bir durum değil. Bu ülke kimsenin malı değil ama bu ülke sahipsiz de değil. Meseleye bu şekilde bakarsak, bir çıkış yolu ararsak, yolu buluruz. Yolu bulamazsak, yoldan çekilmemiz icab eder."

CHP İl Başkanı Mahmut Duyan ve Eğitim-Sen Mardin Şube Başkanı Hamdullah Yıldırım da, kısa birer konuşma yaptığı program sonrası CHP heyeti, görüşme ve incelemelerine devam etti. Program öncesi görüşmenin yapılacağı salon boşaltılarak, bomba araması yapıldıktan sonra katılımcıların salona girmesine izin verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz