Görüş Bildir

Örgütte güven bunalımı yüksek

Van'ın Başkale ilçesinde silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı 2 militan, güven probleminin yaşandığı örgütten ayrılmaların son zamanlarda arttığını anlattı.

Örgütte güven bunalımı yüksek

PKK'lılardan birinin AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin öldürülmesi olayının faillerinden biri olduğu belirlendi

HABER MERKEZİ

Van'ın Başkale ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan örgüt üyeleri, PKK'da güven sorununun yaşandığını, verilen talimatların şüpheyle karşılandığını ve büyük bir çözülüşün yaşandığını anlattı.

Valilikten yapılan açıklamada, 22 Temmuz'da ilçe kırsalında PKK'lı 2 militan silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Örgüt üyelerinden birinin 1 Temmuz 2017'de Özalp AK Parti Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin öldürülmesi ve 21 Haziran 2018'de Saray ilçesinde 2 teröristin yaralı ele geçirildiği jandarma devriyesine silahlı saldırı olaylarının faillerinden biri olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

GÜVEN BUNALIMI YAŞANIYOR

"Teröristlerle yapılan ilk mülakatta, teröristler arasında güven sorununun olduğu, sorumlu düzeydeki teröristlerin talimatlarının şüphe ile karşılandığı, morallerinin bozuk olduğu, daha önceden sürekli gruplara talimat veren örgüt yöneticilerinin sesinin uzun zamandır duyulmadığı, yöneticilerin firar ettiğine inandıkları, bu bağlamda, teröristlerin teslim olmaları halinde işkence ve kötü muameleye uğradığı, propagandalarının artık örgüt çevrelerince kabul görmediği, örgüt mensuplarının büyük bir kısmında örgütten ayrılma ve güvenlik güçlerine teslim olma eğiliminin son dönemde arttığı öğrenilmiştir." Açıklamada, halkın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik operasyonların halkın desteğiyle kararlı şekilde devam edeceği vurgulandı.

AİLELERİ İKNA ETTİ

Van'da, İl Jandarma Komutanlığının yürüttüğü çalışma kapsamında, biri gri kategoride arananlar listesinde yer alan iki örgüt üyesi, ailelerin iknası sonucu teslim oldu.

Valilikten yapılan açıklama, İl Jandarma Komutanlığınca, PKK'lıların aileleri ile görüşülerek, çocuklarının teslim olmalarını sağlamak amacıyla çalışma yürütüldü. Bu kapsamda, biri gri kategoride arananlar listesinde yer alan iki militan, ikna sonucu teslim oldu. PKK'lılar, Şırnak- Silopi Sınır Hudut Kapısı'ndan alınarak, Van İl Jandarma Komutanlığına getirildi.

İKİ PKK'LI TESLİM OLDU

PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarından kaçarak, önceki gün Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olan 2 teröristten birinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen terörist, çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. Kadın militanın emniyetteki işlemleri sürüyor.

BİTLİS'TE SICAK TEMAS

Bitlis kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, 4 örgüt üyesi etkisiz hale getirildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, iç güvenlik operasyonları kapsamında, Bitlis'in merkez ilçe kırsalında, İl Jandarma Komutanlığınca bugün hava destekli operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "İç güvenlik operasyonları kapsamında, Bitlis merkez ilçe kırsalında, İl Jandarma Komutanlığınca bugün gerçekleştirilen hava destekli operasyonda, 4 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlar devam etmektedir."

KUZEY IRAK OPERASYONU

Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesine düzenlenen hava harekatında  PKK'ya ait silah mevzisi, barınak ve sığınaklar imha edildi. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Pençe Harekatı ile koordineli olarak, Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesine düzenlenen hava harekatıyla PKK'ya ait silah mevzisi, barınak ve sığınak olarak kullanılan hedefler etkili şekilde vuruldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi