Ortak değerlerle kenetlenmeliyiz!

94. yıl dönümünün kutlandığı Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür" dedi.

Ortak değerlerle kenetlenmeliyiz!

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları startını alırken, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, mesaj yayımladı. Yazılı duyurulan mesajda Güzeloğlu şu ifadelere yer verdi.

94. YILINI KUTLUYORUZ

Bağımsızlığın, milletimizin karakteri olduğunu gösterdiğimiz Kurtuluş Savaşı destanı sonucunda 29 Ekim 1923 günü ilan edilen Cumhuriyetimizin 94. yılını milletçe birlikte kutlamanın heyecan ve coşkusu içerisindeyiz. Milletimizin her zaman canı pahasına koruduğu ve korumaya devam edeceği Cumhuriyetimize birlik ve beraberlik içinde, asırlardır sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla sahip çıkmak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, ileriye götürüp güçlendirmek adına kararlılık, azim ve ruhla çalışmak en öncelikli görevimizdir.

KENETLENME GÜNÜDÜR

Cumhuriyet, geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan gurur verici atılım ve başarıların sağlanması, her türlü zorlu engelin aşılması konusunda bizlere güç veren bir değerdir. Cumhuriyetin kuruluşunun yıl dönümünü yaşadığımız bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir” diyerek bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetin müdafaası ve muhafazası her şeyden önemlidir. Cumhuriyet, milletimizin birlik ve bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz verilmeyeceğinin en açık ifadesidir.

CUMHURİYETİN ÇOŞKUSU

Tarihte eşine az rastlanan bir kurtuluş mücadelesiyle kazandığımız zaferimizin tacı olan Cumhuriyetimizin kurulması ve yaşatılması için canlarını seve seve veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize hayırlı, uzun bir ömür diliyorum.

 Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyet coşkusunu yüreğinde yaşayan tüm Diyarbakırlı hemşerilerime en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz