Oyun parkı gibi berberde eğlenceli tıraş

Diyarbakır'da berber Hüsamettin Güger, iş yerini oyuncakların bulunduğu ve arabalı koltukların yer aldığı mekan haline dönüştürerek, tıraşı çocuklar için kabus olmaktan çıkardı.

Oyun parkı gibi berberde eğlenceli tıraş

Diyarbakır'da berber Hüsamettin Güger, iş yerinin bir bölümünü çocukların için düzenleyerek, çocuk için çoğu zaman tedirginlik duydukları saç tıraşını eğlenceli hale getirdi.

Merkez Yenişehir ilçesinde berberlik yapan Hüsamettin Güger, çocuklarını tıraşa getiren ailelerin çektiği sıkıntılar üzerine iş yerinin bir bölümünü çocuk berberine dönüştürdü.

Duvarları çizgi film kahramanları ile süslenen, her yerinde oyuncakların bulunduğu mekanda, arabalı koltuklarda bazı çocuklar film izleyerek bazıları da oyun oynayarak keyifli bir şekilde tıraş oluyor.

Güger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre yurt dışında çalıştıktan sonra memlekete döndüğünü, berberlik mesleğini  severek yaptığını söyledi.

Berbere gelen çoğu çocuğun tıraş kabusu yaşadığını, çocukların ailelere sorun çıkardığını görünce iş yerinin bir bölümünü çocuk berberi yapmaya karar verdiğini kaydeden Güger, çocuklar için özel bir mekan oluşturmak istediğini belirtti.

Güger, yetişkinlerin tıraş olduğu mekanda çocuğun tedirgin olduğunu, bunun için İstanbul'da uzman kişilerden görüş aldığını aktardı.

Bu doğrultuda iş yerinin bir kısmını çocuklar için dizayn ettiğini, duvarları çizgi film kahramanları ile süslediğini, her yeri oyuncaklarla donattığını anlatan Güger, çocukları arabalı koltuklarda tıraş yaptığını, çocukların bundan büyük bir keyif aldığını dile getirdi.

- "Çocuk tıraşı deyip geçmemek lazım"

Güger, çocuk berberi olarak hizmet verdikleri mekanda çocukları güleryüzle karşıladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Gelen çocukların çoğu tıraş konusunda problemli çocuklar. Çocukları ödüllendirme ve puan sistemi ile tıraş yapıyoruz. Çocuk olumlu her davranışı ile puan toplayarak ödül kazanıyor. İstediği oyuncakları hediye ediyoruz. İsteyen çocuk çizgi film izliyor, isteyenle de yardımcım oyun oynuyor. Çocuk bir yandan oyun oynarken bir yandan da tıraş oluyor. Çocuk tıraşı deyip geçmemek lazım. Çocuğun sıkıntıya girmemesi için uygun ortamı hazırlamak ve mutlu bir şekilde ayrılmasını sağlamak gerekiyor. Öyle olunca bir daha gelmek istiyor."

- "Müşterilerimiz teşekkür ederek ayrılıyor"

Keyifli şekilde tıraş olan çocuğun yeniden gelmek istediğini belirten Güger, şunları kaydetti:

"Büyüklerin tıraş olduğu yerlerde çocuklar bedensel tepki veriyor, elini saçına atıyor, saçının kesilmesini istemiyor. Baskı altına yapılan bir tıraştan sonra çocuk yeniden berbere gitmek istemiyor. Özellikle ilk tıraş çok önemli. Aileler, 'tıraş bizim için büyük bir sıkıntıydı, çocuk tıraş olurken travma yaşıyordu, çok sıkıntı çekiyorduk' diyor. Çocuklar için düzenlenen mekanda ise tıraş çocukların çok hoşuna gidiyor. Müşterilerimiz teşekkür ederek ayrılıyor. Çevre il ve ilçelerden gelen müşterilerimiz var."

Tıraş olmaya gelen 5 yaşındaki Emir Mete de arabaları koltukları ve çok sayıda oyuncak görünce büyük bir mutluluk yaşadı.

Mutlu bir şekilde saç tıraşını olan Mete, "Buranın oyuncaklarını, her yerini çok beğendim. Daha önce böyle oyuncaklı bir yerde tıraş olmamıştım. Hoşuma gitti, burayı beğendim ve yeniden gelmeyi çok istiyorum." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz