Peygamber çoşkusu!

Peygamber Sevdalıları Vakfının düzenlemiş olduğu "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine katılan Batman halkı, Peygambere olan sevgisini bir kez daha gösterdi.

Peygamber çoşkusu!

Batman'da Peygamber Sevdalıları Vakfı'nca "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği düzenlendi. Pazaryeri Mahallesindeki alanda Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit, şiir ve ilahiler okundu.

HABER MERKEZİ

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü, “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla yeni otogar yanındaki alanda "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği düzenledi. Burada programa katılan on binlerce Batmanlı Peygambere olan sevgisini tazeledi.

Okunan ilahi ile marşlar eşliğinde getirilen tekbirler ve okunan salavatlarla programda heyecan doruğu çıktı. Sık sık tekbirlerle kesilen programda ilahi sanatçısı Nezir Güler, Burhaneddin Cebba, M.Ali Oğuz, Rehber İlahi Grubu ve Peygamber Sevdalıları Kız ve Erkek Çocuk İlahi Grubunun okuduğu ilahilerle büyük bir coşku yaşandı. Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen etkinlikte, sıcağa rağmen on binlerce Peygamber sevdalısı buluştu. Etkinlik alanında “La İlahe İllallah Muhammed Resulullah” yazılı büyük Tevhid bayrakları asıldı.

MÜSLÜMANLARIN KURTULUŞU

Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Hamdin Aslan yaptığı konuşmada, Müslümanların kurtuluşunun peygamberi anlamaktan geçtiğini belirterek, peygamber ahlakının, ilme ve alime sahip çıkmayı gerektirdiğini söyledi. Aile kurumunun korunmasını isteyen Aslan, şöyle konuştu: "Çünkü aile toplumun çekirdeği ve korunması gereken kutsal bir müessesedir. Peygamber adaleti, aile kurumunu nikah akdi ile güvenceye alır. Çünkü neslin devamı ve toplumsal dengenin sağlanması ancak evlilik kurumu ile mümkündür."

DOKUNULMAZLIK ALTINA ALINIR

İslam kardeşliğinin önemine işaret eden Aslan, şunları kaydetti: "Peygamber ahlakı İslam kardeşliğini önceler. Çünkü kardeşlik, Müslüman bireyden ümmet inşa etme anlayışını esas alır, her türlü İslam dışı anlayışlar, kavmiyetçilik ve milliyetçilik cahiliye adetlerindendir. Peygamber adaleti, ümmeti bir bütün olarak kabul eder ve dokunulmazlık altına alır."

İNSANLIK PEYGAMBERLE HUZUR BULUR

Programda Kürdçe bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı ve Kur’an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, Peygamber efendimizin adalet yönüne değindi. Şimşek, bugün yeryüzünde büyük bir buhran yaşanan insanlık âleminin ancak Peygamberimizle huzur bulabileceğini söyledi. Ahlak ve adaletin hâkim olmamasından dolayı bugün yeryüzünün büyük sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu aktaran Şimşek, insanlığın her zamankinden çok ekmek, su kadar Peygamberimizin ahlak ve adalet prensiplerine ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

İnsanlığın âleminin bütün sıkıntılarından kurtulmak için bir lider, bir adres aradığını, bu adresin ise ancak Peygamber ve Kur'an olduğunu söyleyen Şimşek, bugün insanlığın her zamankinden daha çok O'nun liderliğine, adaletine muhtaç olduğunu, O'nun için herkesin tekrar memlekete Muhammedi ahlak ve adaleti tesis etmek için çaba sarf etmesi gerektiğini kaydetti.

Şimşek, "Dünya ve ahiret hayatının huzur ve saadeti için iki şey temel esastır: Bunlardan birincisi ahlak, diğeri de adalettir. Bu iki esasın olmadığı toplumlarda tıpkı günümüzde olduğu gibi çatışmalar, kavgalar, huzursuzluklar, kan ve gözyaşı eksik olmamıştır. Tıpkı cehalet asrı gibi… Aynı şekilde ne zamanki bir toplumda ahlak ve adalet esasları yer etmiş, o zaman sulh, selamet, kardeşlik, huzur, barış, güven hâkim olmuştur. Tıpkı Peygamberimizin asrı saadet dönemi gibi…" diye konuştu.

Son olarak etkinlikte söz alan İTTİHADUL ULEMA üyesi Ömer Çelik ise Peygamber efendimizin ahlak yönünü ele aldı. "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğinde konuşan Çelik, Peygamber Efendimizin İslam dininin örnek insanı olduğuna vurgu yaptı. Peygamberlerin insanlık tarihinin en üstün ahlaka sahip kişiler olduğunu vurgulayan Çelik, "Onlar şahıslarında hem içinde yaşadıkları topluma hem de daha sonra gelecek nesillere en iyi örnekleri sunarlar. Onların hayatları ve yaşayış tarzları fertler ve toplumlar için en ideal örneklerdir. Sevgili Peygamberimiz çocukluğundan itibaren en üstün ahlaki değerlere sahipti. Gerek çocukluk gerekse de gençlik yılları akranlarından çok farklı geçti. Kötülüklerin her çeşidini son derece yaygın olduğu bir toplum da Cenabı Hak son Peygamber olarak görevlendireceği Hazreti Muhammed'i çocukluğundan itibaren cahiliyenin bütün kötülüklerinden korumuştur. Bu üstün ahlak sahibi insan kavminin takdirini kazanmış, kendisine el-emin güvenilir kişi lakabı verilmiştir. Herkes ona güvenir, doğruluğunu kabul eder ve malını ona teslim ederdi." diye konuştu.

ETKİNLİK ÇOŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

Yapılan konuşmaların ardından bir kez daha sahneye çıkan ilahi ses sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilere iştirak eden Batmanlılar tekbir ve salavatlar getirerek adeta yeri göğü inletti. Coşkunun bir an bile eksilmediği etkinlik İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Şehmus Emlük’ün yaptığı dua ile son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz