Görüş Bildir

Peygamber sevgisi kalpten olmalı!

Diyarbakır'da Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla "Bir Eğitimci Olarak Peygamber Efendimiz" konferansı düzenlendi.

Peygamber sevgisi kalpten olmalı!

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Diyarbakır Şubesi organizasyonunda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen konferansta Kur'an-ı Kerim okundu, sinevizyon gösterimi yapıldı, ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Şube başkanı Abdurrahman Sevgili yaptığı konuşmada, eğitimde neyin anlattığı kadar, nasıl anlattığının da önemli olduğunu söyledi.

PEYGAMBER SEVGİSİ

İyi bir eğitimcinin kendini sevdirmeyi bilmesinin gerektiğini belirten Sevgili, eğitimcinin çocuklarla ilgilenmesi, onları sevmesi, güler yüzlü olmasının önemine değindi.

Sevgili, Peygamben Efendimiz Hazreti Muhammed'in(S.A.V) kendini görevine adadığını ve bir eğitimcide bulunması gereken niteliklerden fazlasına sahip olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

KALBLE HİTAP ETMELİYİZ

"Kalpten çıkan söz kalbe gider, dudaktan dökülen söz kulağı aşamaz. Göze bakıp, kalbe hitap etmek zorundayız.

 Hazreti peygamber, bütün zamanların en güzel ve en etkili hatibidir. O gönüllere giden yolu biliyordu. Bu sebeple kalplerin sevgilisi oldu. Önce kendini sevdirdi, sonra da konuşmalarında insanları etkileyen, düşündüren bir üslup kullandı. Allah Resulü'nün farklı ve etkili metotlar kullandığını biliyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi