PKK, HDP'nin gençlik kollarında örgütleniyor

PKK'nın eğitim, basın yayın ve gençlik yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, terör örgütünün içinde bulunduğu çöküşü durdurmak amacıyla müzahir gençlik kitlesine özel bir misyon yükleyip bu sayede taban motivasyonunu arttırmayı amaçladığı, HDP gençlik konferanslarıyla gençlik kitlesini hareketlendirme, taban motivasyonunu arttırma çabasına gidildiği vurguland.

PKK, HDP'nin gençlik kollarında örgütleniyor

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Van'da PKK'nın kentteki eğitim, basın yayın ve gençlik yapılanmalarına yönelik geçen yıl gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan 37 sanık hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Van 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanıkların "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

PKK'nın, "cebir ve şiddet kullanarak, baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemleriyle, anayasada belirtilen cumhuriyetin niteliklerini, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak" amacıyla kurulduğu ifade edilen iddianamede, örgütün bu amaç için birçok silahlı saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.

HDP'nin gençlik kollarında örgütleniyor

İddianamede, PKK'nın gençlik, basın yayın, eğitim yapılanmasında yer alarak örgüt adına eylemlere katılan şüphelilerin, telefonlarında ve evlerinde yapılan aramalarda terör örgütü propagandası amacıyla hazırlanmış ses dosyaları, PKK'lı teröristlere ait görsellerle toplatma kararı bulunan yayınların ele geçirildiği bildirildi.

PKK'nın propagandasının yapıldığı yasaklı gazetelerin dağıtımını yapan şüphelilerin, örgütsel hiyerarşi içinde birbirlerine talimat ve rapor verdiği, kendi aralarında toplantılar düzenleyerek illegal yapılanmayı sürdürdüğü de iddianamede yer aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz