Görüş Bildir

PKK'nın katlettiği siviller unutulmadı

Çınar'da 24 yıl önce bayram alışverişine giderken PKK'lılarca yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden 9 kişi anıldı.

PKK'nın katlettiği siviller unutulmadı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 24 yıl önce PKK'lılarca yola döşenen mayının patlaması sonucu yaşamını yitiren 9 kişi anıldı.

Şehitler Kervanı Platformunca, Yıllarca Mahallesi'nde düzenlenen ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Abdurrahman Gülçer, saldırıda hayatını kaybeden 9 kişiden 2'sinin çocuk olduğunu söyledi. O dönem örgüt üyeleri yollara döşediği mayınlı tuzaklarla hain saldırılar gerçekleştirdiğini vurgulayan Gülçer, şunları dile getirdi:

9 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

"Daha önce de birçok kez mayın bırakıldı onları fark etmiştik ancak bunu fark edemedik. Bu insanlara yapılan zulmün sebebi de Müslüman olmamız, hayatımızı Kur'an ve sünnete göre yaşamak istememizden dolayıdır. Daha öncesinde birçok kez tehdit edildik, saldırıya maruz kaldık, fakat kesinlikle İslam'dan taviz vermedik."

Dua ile sona programa Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcıları Bahattin Temel, Vedat Turgut ve Erdal Elibüyük de katıldı.  Bayram alışverişine giden köylülerin bulunduğu minibüsün geçişi sırasında 10 Mart1994'te PKK'lılarca daha önceden yola tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu 2'si çocuk 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi