PKK'ya darbe!

PKK/KCK faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalarda, "KCK-Türkiye Meclisi " içerisinde üst düzey faaliyet gösterdiği belirlenen 5 örgüt üyesi yakalandı.

PKK'ya darbe!

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, terörle mücadele ekiplerinin Türkiye genelinde yürüttüğü operasyonlarda, KCK-Türkiye Meclisi içerisinde üst düzey faaliyet yürüttüğü tespit edilen H.A. (34), S.A. (35) ve M.Ö. (41) Diyarbakır, B.A. (42) Antalya, E.A (45) ise Şanlıurfa'da gözaltına alındı.

PKK'NIN BÖLGE KOMUTANLARI

H.A'nın KCK sözde Kürdistan sözcülerinden olduğu, daha önce Suriye/Kamışlı'da örgütün haber ajansı ANHA'da sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği, S.A'nın KCK sözde Kürdistan saha sözcüleri arasında yer aldığı, nisanda örgüt üst yöneticileriyle görüşmek üzere Kandil'e gittiği, Diyarbakır'dan 13 Kasım'da Erbil'e hava yoluyla geçtiği ve 18 Kasım'da Habur sınır kapısından Türkiye'ye giriş yaptığı, E.A'nın ise KCK sözde Diyarbakır sorumlusu olduğu ve martta örgütsel temaslarda bulunmak üzere Kandil'e gittiği tespit edildi.

Ocak 2016'da örgütsel amaçla Irak/Erbil'e gittiği belirlenen B.A. ile M.A. ve diğer 3 teröristin aynı zamanda "silahlı terör örgütü kurma yönetme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından dosyalarının bulunduğu da kaydedildi.

BÖLGEDEKİ OPERASYONLAR

Genelkurmay Başkanlığından yapılan haftalık bilgilendirmede, yurt içinde PKK'ya karşı sürdürülen mücadeleye ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, PKK'lı teröristlerce özellikle Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Mardin ve Bitlis'te sürekli barınma alanı ve geçiş güzergahı olarak kullanılan alanların temizlenmesi ve terör örgütü mensuplarının kış tertiplenmesinin kısıtlanması amacıyla başlatılan operasyonlar sürüyor.

Bu kapsamda, Diyarbakır'ın Lice ve Bitlis'in Tatvan ilçelerinde yürütülen operasyonlarda, 23 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda 22 el yapımı patlayıcı, 14 piyade tüfeği, 7 tabanca, 6 av tüfeği, bir makineli tüfek, 140 kilogram amonyum nitrat, çok miktarda değişik çap ve cinste mühimmat ile bomba yapımında kullanılan kablo, fünye ve patlayıcı madde ele geçirildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde bir, Siirt'in Eruh ilçesinde 2 mağara, Mardin'in Mazıdağı ilçesi Konur Mahallesinde bir sığınak, Batman'ın Sason ilçesi Kelhasan Köyü, Yamaçlı Tepe bölgesinde 2 sığınak, Tunceli'nin Hozat ilçesi Aşağışavaliler Mahallesi'nde bir sığınak olmak üzere toplam 7 mağara ve sığınağa operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, çok miktarda yaşam malzemesi, gıda maddesi ile örgütsel doküman ele geçirildi.

TUNCELİ'DEKİ SORUŞTURMA

Dün, zorlu hava ve arazi koşullarında, Tunceli kırsalına operasyon düzenlendi. Operasyonda, DHKP-C mensubu 2 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece 2016 yılı nisan ayından bugüne kadar düzenlenen operasyonlarla DHKP-C'nin 16 teröristten oluşan grubu, Tunceli kırsalından temizlendi.

Örgütün lider kadrosunda ve İçişleri Bakanlığının "Aranan Teröristler Listesi"nde yer alan teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlar sonucu, gri listede yer alan sözde "Kızıltepe YPS sorumlusu" bir terörist yakalandı.

PKK'nın, en önemli finansal kaynaklarından olan uyuşturucu üretim, ticareti ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik yürütülen operasyonlar ve hudut hattında alınan tedbirler çerçevesinde, bir ton kenevir, 240 kilogram kubar esrar, 45 kilogram toz esrar ve 539 bin 790 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz