PKK’ye ağır darbe!

Diyarbakır'ın Lice, Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda, 1 ton 959 kilo 765 gram esrar ve 2 milyon 303 bin 132 kök Hint keneviri ele geçirildi.

PKK’ye ağır darbe!

Valilikten yapılan açıklamada, Lice, Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerinde  dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt  yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen terör örgütü mensuplarını etkisiz hale  getirmek, teröristlerin kullandığı sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip  etmek, yerleşim yerlerindeki işbirlikçiler ve aranan kişileri yakalamak, örgütün  finans kaynağı olan uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek amacıyla 9 Ağustos'ta  başlatılan "Bayrak-17 Şehit Yaşar Yeniören" operasyonunun başarıyla tamamlandığı  bildirildi.

Operasyonda, haklarında arama kararı bulunan 4 kişinin yakalandığı  kaydedilen açıklamada, 1 ton 959 kilo 765 gram esrar ve 2 milyon 303 bin 132 kök  Hint keneviri, zaman ayarlı ve basma düzenekli 2 el yapımı patlayıcının ele  geçirildiği ve imha edildiği belirtildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi…

"Teröristler tarafından kullanılan 4 sığınak ve 1 mağara, yaklaşık 1,5  ton ağırlığında muhtelif gıda ve yaşam malzemesi ile sığınak yapımında kullanılan  malzemeler kullanılamaz hale getirildi. Yapılan aramalarda 1 ruhsatsız av tüfeği  ele geçirildi. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması  ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve  kararlılıkla devam edilecektir."

(AA)

Kaynak: Diyarbakır Söz