Polis günü!

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı dolayısıyla Diyarbakır'da tören düzenlendi.

Polis günü!

Diyarbakır'da Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'taki Atatürk anıtına çelenk bırakılması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, törende yaptığı konuşmada, teşkilatın gerektiğinde devletin şefkatli eli olduğunu, vicdan merhamet ve adaletten ayrılmadan milletle el ele vererek gönülden gönüle köprüler kurduğunu söyledi.

DİYARBAKIR'DAKİ TÖREN

Aslan, "Türkiye Cumhuriyetimizin bekasına, vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden hainlere ve şer odaklarına karşı en kutsal varlığı olan canını dahi feda etmekten kaçınmayarak mücadelesini devam ettiren bizler, bundan sonra da devletimizin bekası milletimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Törene, Vali Yardımcısı Mehmet Çağrı Özpolat, İl Emniyet Müdür yardımcıları, şehit yakınları ve teşkilat mensupları katıldı.

VALİ AKSOY'A ZİYARET

Aslan, törenin ardından İl Emniyet Müdür yardımcıları ve polis memurlarıyla Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Vali Aksoy, polis teşkilatının kurulduğu günden itibaren halkın huzur ve güvenliği, devletin bekası ve bölünmez bütünlüğü için mücadele ettiğini belirtti.

"Polis teşkilatı değişen şartlara göre kendisini geliştiren, suç ve suçlularla mücadelede önemli başarılar elde eden bir teşkilat. Bu anlamda bu teşkilata bugüne kadar yapmış oldukları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz." diyen Aksoy, görevini sürdürürken şehit düşen emniyet mensuplarına Allah'tan rahmet diledi, gazileri de minnet ve şükranla andığını bildirdi.

KILIÇ'TAN POLİS HAFTASI MESAJI

Kayapınar Kaymakamı ve Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, Türk Polis Teşkilatı'nın 172. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kılıç mesajında şöyle dedi; “Halkımızın huzur ve güvenliğini, kanunlar çerçevesinde, insan hak ve özgürlüklerine azami derecede riayet ederek korumakla yükümlü olan Polis Teşkilatımızın değerli mensupları, görevlerinin gerektirdiği sorumluluk ve fedakârlıkla huzur ve güvenliğimizin teminatı olmayı sürdürmektedirler. Güvenlik hizmetlerinin etkin, hızlı ve başarılı bir biçimde, insan hakları ve demokrasi kültürüne uygun biçimde yürütülebilmesi, her şeyden önce halkın desteğini ve güvenini temin etmekle mümkündür. En gelişmiş teknolojiyi kullanarak, hoşgörü ve nezaket çerçevesinde sunulan asayiş ve emniyet hizmetlerinde polisimizin elde ettiği başarılar tüm dünyada örnek olarak gösterilmektedir. Polisimiz gerektiğinde görevi uğruna hayatını seve, seve vermekten bil çekinmemektedir. Bu vesileyle ilçemizin huzur ve güvenliğinin sağlanması konusunda üstün gayret ve başarılı çalışmalarından dolayı tüm teşkilat mensuplarımızın Polis Haftasını kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Ayrıca görevi başında şehit düşerek aramızdan ayrılan polislerimizi rahmetle ve minnetle, gazi olanları şükranla anıyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz