Proje eğitimi

Diyarbakır'ın Lice Kaymakamlığınca hayata geçirilen proje kapsamında 11 farklı kurumdan 120 personele proje hazırlama eğitimi veriliyor.

Proje eğitimi

Lice Kaymakamlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansının desteğiyle "Proje Döngüsü Yönetimi ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı Metodu Eğitimi" düzenledi. Bu kapsamda 11 farklı kurumdan 120 personel, proje hazırlama eğitimi alıyor.

Eğitim veren Lezgin Yalçın, proje kapsamında kamu kuruluşlarında çalışanların eğitim alarak ilçenin gelişmesi için proje hazırlamayı öğreneceklerini söyledi.

PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ

Amaçlarının Lice'de görev yapan kamu personelinin çalıştığı alanda halka daha iyi hizmet vermelerini sağlamak olduğunu kaydeden Yalçın, kamu kurumlarının yerel kaynaklar ve uluslararası fonlara ulaşacak projeler hazırlayarak bölgenin kalkınmasında etkili olabileceklerini belirtti.

Bunun için en önemli çalışmanın projeci hazırlama olduğunu anlatan Yalçın, "Eğitimde nasıl proje hazırlanır, hem yerel kaynaklardan hem de uluslararası fonlara nasıl ulaşılır? Bunları tartışıyoruz. Kursumuza katılan personel hem yerel hem de yurt dışı kaynaklarını nasıl kullanabileceklerini öğrenecekler." diye konuştu.

Proje hazırlama eğitimi alan Hayrettin Dursun da ilçenin terör ve uyuşturucu ile anılmasını istemediklerini anlatarak, ilçede hem sosyal hem de ekonomik sorunların bulunduğunu, bu sorunların çözümüne katkı sunmak için çalışma yürüttüklerini bildirdi.

Sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapacaklarını aktaran Dursun, şunları söyledi:

SAĞLIKLI VE GÜVENLİ EĞİTİM

"Sorunları gözlemlemek ve tespit etmek kısmen daha kolaydır. Ancak çözümün tarafı olmak ve çözüm üretmek daha meşakkatli ve cesaret isteyen bir durumdur. Küçük yaşta çocukların uyuşturucuya başlaması gibi sorunlar var. Bizler de farklı kurumlardan öğretmen, sağlık, emniyet personeli olarak bu tarz sorunların çözümüne katkı sağlayarak hem çocukların hem ailelerin daha sağlıklı ve güvenli bir geleceği kavuşmaları adına elimizden gelen çabayı gösterme çabası içerisindeyiz."

Eğitimi alan öğretmen Burçin Kılıç ise hazırlayacakları projeler ile ilçenin sosyal ve kültürel olarak gelişmesine katkı sunacaklarını dile getirdi.

Projelerle çocukların eğitimde ön plana çıkmasını ve gelişmesini sağlayabileceklerini aktaran Kılıç, "Kültürel faaliyetlerin arttırılmasına yönelik bir çalışma düşündük. O yüzden tiyatro binaları, sinema salonları olabilir. Spor salonlarının alanlarını geliştirilmesini düşündük. Öğrencilerin eğitime istekleri artacak. Okulu sadece bilgi öğrendiği yer olarak değil, kendini geliştirme ve ilerisi için faydalı olabileceğini düşündüğümüz çalışmalar yapacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz