Rahip krizinde yeni gelişme: Ev hapsine alındı

Gülen yapılanmasına üye olmakla suçlanan rahip Brunson, Trump'ın 'Rezalet' demesinin ardından ev hapsine alındı.

Rahip krizinde yeni gelişme: Ev hapsine alındı

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, ABD'li rahip Brunson’un adli kontrolle “ev hapsi'ne alınmasına karar verdi. Brunson hakkında yurtdışına çıkış yasağı da getirildi.

Pastör Brunson, Gülen yapılanmasına üye olmak suçlamasıyla tutuklanmıştı. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Brunson hakkında "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" gerekçesiyle 15 yıla kadar, "Devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek" suçlamasından 20 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. İddianamede, Brunson'un din adamı görüntüsü altında "PKK ve FETÖ" adına suç işlediği ve bu örgütlerin amaçlarını bilerek ve isteyerek işbirliği yaptığı ileri sürülmüştü.

TRUMP 'REZALET' DEMİŞTİ

Brunson hakkında 19 Temmuz'da görülen son duruşmada 'tutukluluğunun devamı' kararı çıkması üzerine Trump sosyal medyadan 'Rezalet' ifadesini kullanmıştı. ABD Başkanı şunları yazmıştı:

"Türkiye'nin cezaevindeki saygın Pastör Andrew Burnson'ı tahliye etmemesi tam bir rezalet. Çok uzun zamandır rehin tutuluyor. @RT_Erdogan bu mükemmel Hristiyan eş & babanın serbest kalması için bir şey yapmalı. Yanlış bir şey yapmadı ve ailesinin ona ihtiyacı var!"

Kaynak: Diyarbakır Söz