Ramazan hazırlıkları

Kayapınar Belediyesinin ekipleri, ilçedeki 42 camide ramazan öncesi temizliğe başladı.

Ramazan hazırlıkları

Merkez Kayapınar Belediyesinin ekipleri, ramazan öncesi ilçedeki 42 camide temizlik çalışması başlattı.

Kayapınar Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mustafa Kılıç, ilçedeki Cebeli Nur Camisi'nde çalışmaları yerinde denetledi.

Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki 42 camide gerekli temizliğin yapılarak ramazana hazır hale getirileceğini söyledi.

Cemaatin temiz ve hijyenik bir ortamda ibadet yapmasını sağlayacaklarını belirten Kılıç, her 3 ayda bir ilçedeki tüm camileri temizleteceklerini kaydetti.

Kılıç, şöyle devam etti:

"Mübarek aydan önce ilçemizde yaşayan vatandaşlara daha temiz ve hijyenik bir ortamda hizmet verilmesini amaçlıyoruz. Belediyenin daha önce böyle bir çalışması yoktu. Cemaatimiz veya cami görevlilerimiz kendi imkanlarıyla temizlik yapıyordu ama çok fazla hijyenik olmuyordu. Temmuz ayında yapacağımız temizlik ihalesine camileri temizlemeyi de ekledik. Devamlı hale getireceğiz. Camilerimizin temizliği artık belediyemize ait olacak."

Kılıç, camilerin çevre ve peyzaj düzenlemelerini de yapacaklarını ifade etti.

Ramazan ayı boyunca iki noktada iftar çadırı kuracaklarını belirten Kılıç, "Yaklaşık 5 bin ailemize ramazan öncesi gıda kolileri dağıtacağız. Ramazan ayını dolu dolu geçirmeye çalışıyoruz. Camilerimizde ve ilçemizde çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz