Görüş Bildir

Referandumu boykot kararı

DİYARBAKIR'da, ortak basın toplantısı düzenleyen Türkiye'deki Kürt partileri PAK, PDK-Bakur ve PSK, "Tercihimiz, Demokratik ve Federal bir anayasadan yanadır" diyerek 16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa referandumunu boykot kararı aldığını açıkladı.

Referandumu boykot kararı

Türkiye'de faaliyet yürüten ve Kürt Partisi olarak bilinen Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-Bakur) Genel Başkanı Sertaç Bucak ve Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesut Tek, Diyarbakır'da Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde ortak basın toplantısı düzenledi.

KURT PARTİLERDEN BOYKOT

16 Nisan'da yapılacak olan referandum için kararlarını açıklayan 3 parti başkanı, "Tercihimiz, Demokratik ve Federal bir anayasadan yanadır" diyerek hazırladıkları ortak açıklamayı okudular. Ortak açıklamada, yapılacak bir anayasaya yeni diyebilmek için her şeyden önce onun Kürt ve Kürdistan meselesine adil ve eşitlikçi bir yaklaşım ortaya koyması gerektiği belirtildi. Ortak açıklamada bu nedenle referandumu boykot çağrısı yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi