Rögar Kapakları Ayaklanıp Kaçtı

Bağlar ilçesindeki yüzlerce rögar kapağı ayaklanıp sıra kadem bastı. Büyük teplike oluştururken, DİSKİ yetkilileri, olayın hırsızlık olduğunu ifade etti.

Rögar Kapakları Ayaklanıp Kaçtı

Daha önce bir vatandaşın kapaksız rögara düşüp ağır yaralanmasına neden olan kapaksız rögarların yarattığı tartışma devam ederken, dün gece Bağlar ilçesindeki yüzlerce rögarın kapağı kimliği meçhul kişilerce çalındı. DİSKİ yetkilileri olaydan haberdar olduklarını belirtirken, polis hırsızlık olayıyla ilgili soruşturma başlattı.

rögar kapakları ayaklandı

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi Fatih Mahallesinde skandal bir olay gerçekleşti. Mahallenin  rögar kapaklarının çoğu sabaha karşı ortadan kaybolurken olaydan habersiz olan vatandaşların kaza geçirmelerini neden oldu. Dün gece saatlerinde meydana gelen olayda vatandaşlar hırsızlık amaçlı olduğunu düşünürken kimi ne göre de siyasi bir mesaj.

Sabahın erken saatlerinde farkedilen olay herkeste şaşķinlığa yol açarken Büyükşehir Belediyesi ve bağlı DİSKİ Genel müdürlüğünün sabahtan akşama kadar kanalizasyonlara çare bulamaması tehlikeye davetiye çıkarıyor.

"Yüzlerce çalındığı için. .."

Öte yanda görüştüğümüz Büyükşehir Belediyesi ve bağlı DİSKİ Genel müdürlüğü yetkilileri de olaydan haberdar olduklarını, olayın hırsızlık olayı olduğunu teyit etti. Açıklamada ayrıca "Bilgi aldık, çalışıyoruz. Halen hasarı onaramamazın sebebi yüzlerce kapağın çalınmış olmasıdır." dedi.

"Yaşlı bir adam içine düştü"

Bir vatandaş ise "Ne olmuşsa gece olmuş. Bir gecede tüm kapakları götürmüşler. Bir yaşlı adam içine düştü. Yarım saat cikarmaka uğraştık. Bir araçta hasar aldı. Sabahtan beri belediyeyi aratıyoruz ancak halen gelmediler.  Ne olacak bu hal, bir cocuk düşerse ne olur. Kim hesabını verecek. Belediye ve Diski görevini yapsın." ifadelerin kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz